vineri, mai 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneSimtel Team finalizează prima fază a unui parc fotovoltaic cu o putere...

Simtel Team finalizează prima fază a unui parc fotovoltaic cu o putere instalată totală de 1,7 MWp

Compania românească de inginerie și tehnologie Simtel Team anunţă finalizarea primei faze a parcului fotovoltaic de la Pleşoiu, judeţul Olt, proiect care face parte din noua linie de business dezvoltată de companie, producţia de energie electrică.

Pe termen mediu și lung, prin proiectul de la Pleșoiu, compania își propune producția și vânzarea energiei electrice provenite de la panourile fotovoltaice, urmând a fi comercializată prin intermediul unor contracte directe cu beneficiarii sau prin OPCOM (Operatorul Pieței de Energie Electrică şi Gaze Naturale din România).

Proiectul este împărțit în două faze, iar prima, acum finalizată, are o putere instalată de 0,988 MWp, obținută de la 2.244 de panouri fotovoltaice. A doua fază va avea o putere instalată de 0,712 MWp, generată de 1.320 de panouri fotovoltaice, iar procedurile de obținere a autorizațiilor necesare au fost demarate, având termen de finalizare estimat prima jumătate a anului 2024. La finalizarea întregului proiect, Simtel va opera un parc fotovoltaic cu o putere instalată totală de 1,7 MWp.

Potrivit companiei, în primul an de funcționare, faza I a proiectului va avea o producție estimată de energie de 1.372,38 MWh, iar odată cu finalizarea integrală a centralei electrice fotovoltaice, aceasta va produce o cantitate de 2.603,78 MWh în primul an de funcționare. Suprafața totală a terenului unde este localizată centrala electrică, ce cuprinde ambele faze, se ridică la aproximativ 23.000 mp.

Prima fază a proiectului Pleșoiu a fost finanțată din surse proprii ale companiei, iar în prezent, Simtel se află în plin proces de negociere cu multiple bănci pentru refinanțarea primei faze a proiectului și, de asemenea, finanțarea celei de-a doua faze.

„Dorim să extindem acest domeniu de activitate în viitor, cu planul ca, pe termen mediu, să atingem o putere instalată totală de 100MW în parcurile noastre. În prezent, lucrăm la astfel de proiecte de producere a energiei electrice, care se află în diverse stadii de evoluție, de la achiziție la autorizare, avizare sau certificare”, a adăugat Mihai Tudor, CEO și membru executiv al Consiliului de Administrație al Simtel Team.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

2 COMENTARII

  1. Felicitari Simtel pentru acest proiect ambitios! Este minunat sa vedem ca in Romania exista initiative de energie regenerabila care se potrivesc obiectivelor climatice globale. Acest proiect va contribui semnificativ la progresul in domeniul energiei verzi, aducand un enorm avantaj pentru mediu si, in final, pentru generatiile viitoare. Speram ca acest proiect sa devina un exemplu pentru alte companii si sa fie sustinut pe masura ce este implementat.

  2. Articolul dezvăluie o perspectivă inspirațională a proiectului de la Pleșoiu, concentrându-se pe producția și comercializarea energiei electrice din surse fotovoltaice. Divizat în două faze, acest proiect aduce o putere instalată de 1,7 MWp la finalizare. Detaliile furnizate, precum producția estimată în primul an și strategia de extindere, subliniază angajamentul companiei Simtel pentru dezvoltarea energiei regenerabile. Cu un interes sporit într-un viitor sustenabil, acest proiect este un exemplu notabil de inițiativă în domeniul energiei verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img
spot_img

Articole Populare