vineri, mai 17, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePUNCTE-CHEIE. Noi proiecte

PUNCTE-CHEIE. Noi proiecte

În săptămâna 4-10 septembrie, Primavera Development a început construcţia unei noi etape a proiectului rezidenţial de vile Green Lake, primăria Brașov a anunțat demararea lucrărilor de construcție a fabricii de sisteme electronice a companiei germane DIEHL Controls, iar fabrica de hârtie DS Smith din Zărneşti a inaugurat noua staţie de epurare a apelor tehnologice.

În așteptarea noilor modificări fiscale, business-ul merge mai departe: mari companii anunță demararea unor noi proiecte, majorează investițiile și continuă să se axeze pe consolidare și dezvoltare.

Dezvoltatorul imobiliar Primavera Development începe construcţia unei noi etape a proiectului rezidenţial de vile Green Lake, amplasat în  sectorul 1 din Bucureşti, cu o investiţie estimată la aproximativ 30 de milioane de euro. Noua etapă a proiectului Green Lake va fi dezvoltată pe un teren de aproximativ două hectare, pe malul Lacului Griviţa, în zona Siseşti din nordul Bucureştiului și cuprinde 35 de vile şi 30.000 mp de spaţii publice. 

E.ON a anunțat că va majora investiţiile în reţelele de distribuţie a gazelor şi energiei electrice în următorii ani. Grupul va investi 1,4 miliarde de euro până în 2027, pe lângă cele 2,1 miliarde de euro investite deja de la intrarea pe piaţa din România, în anul 2005.

Primăria Brașov a anunțat demararea lucrărilor de construcție a fabricii de sisteme electronice a companiei germane DIEHL Controls, în parteneriat cu compania de investiții în parcuri industriale și logistice CTP. Noua fabrică va fi construită la Brașov pe DN 13 (B-dul Griviței), între magazinul Black Sea și compania Varta, în urma unei investiții de aproximativ 40 de milioane de euro, împărțită în două etape. Proiectul va asigura aproximativ 600 de locuri de muncă până la sfârșitul anului 2027, la care se pot adăuga alte 100 – 150 de locuri de muncă în partea de cercetare și dezvoltare a companiei. Până la începerea producției, în vara anului 2024, vor fi instruiți peste 100 de angajați, în principal în zona producție. 

Fuchs Condimente Romania, parte din grupul german Fuchs, anunţă o investiţie de 14 milioane de euro în extinderea fabricii sale din Curtea de Argeş. Noul proiect constă în lărgirea capacităţilor logistice şi de producţie, precum şi în automatizarea proceselor de producţie, cu un termen de finalizare în vara anului viitor.

Fabrica de hârtie DS Smith din Zărneşti a inaugurat noua staţie de epurare a apelor tehnologice, parte din planul de investiţii în valoare de 11 milioane de euro, lansat în 2021. Lucrările de construcţie la staţia de epurare a apelor tehnologice au început, de asemenea, în anul 2021.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare