sâmbătă, mai 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneOlympus investește peste 40 mil. euro într-un centru logistic

Olympus investește peste 40 mil. euro într-un centru logistic

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, investeşte peste 40 de milioane de euro în construcţia unui centru logistic la Hălchiu, în judeţul Braşov, parte din strategia de dezvoltare în România şi în regiune.

Potrivit unui comunicat de presă, citat de Bursa.ro, în prezent centrul logistic se află în faza de construcţie, urmând să fie pus în funcţiune etapizat, începând cu luna ianuarie 2024. Până la finalul anului viitor, centrul va fi complet funcţional şi integrat cu fabrica de lactate deţinută de companie în vecinătate.

Cu o suprafaţă construită de peste 13.500 de metri pătraţi, noul centru va include şi un depozit la înălţime (high-bay), cu o suprafaţă de aproximativ 6.000 de metri pătraţi. Noul centru logistic va deservi atât piaţa locală, cât şi toate ţările în care sunt exportate produsele lactate Olympus, printre care Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Bulgaria sau Serbia.

„Noul centru logistic din judeţul Braşov este încă o dovadă a angajamentului nostru faţă de România şi a importanţei pe care aceasta o are în planurile noastre strategice. În acelaşi timp, demararea acestei investiţii se aliniază strategiei noastre de sustenabilitate, axată pe reducerea amprentei de carbon, crearea de ambalaje prietenoase cu mediul înconjurător şi reciclare. Olympus va continua să mizeze pe calitate, inovaţie şi sustenabilitate”, a declarat Adrian Cornea, Plant Manager Fabrica de Lapte Braşov, se arată în comunicat.

Fabrica de Lapte de la Hălchiu, din judeţul Braşov, a fost inaugurată în 2011, ca urmare a unei investiţii Greenfield de peste 55 de milioane de euro. În cei 12 ani de activitate, investiţiile totale au ajuns la peste 140 de milioane de euro, arată compania.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare