vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAppraisal & Valuation, deținătorului brandului NAI în România, preia o companie hotelieră...

Appraisal & Valuation, deținătorului brandului NAI în România, preia o companie hotelieră din Craiova

Appraisal & Valuation, compania de evaluare, consultanţă şi dezvoltare imobiliară, listată la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat luni seară că subsidiara sa, APP Investiţii SA, a semnat contractul de achiziţie a 100% din capitalul companiei hoteliere Valyscom Roiesti, cu afaceri 4 milioane de lei şi un profit net de 72.800 de lei în 2022.

„Achiziţia părţilor sociale s-a realizat prin negociere directă, a cărei preţ final este de 1.6 milioane Eur. Pentru finalizarea tranzacţiei societatea APP INVESTIŢII SA va contracta un împrumut de 1,1 mil Euro la BRCI, urmând ca diferenţa de preţ sa fie achitată din surse proprii. Transferul dreptului de proprietate de la vânzător la cumpărător urmează să se efectueze la momentul achitării integrale a preţului, în baza şi în conformitate cu clauzele contractului de vânzare-cumpărare”, a anunțat compania luni seară, la Bursa de Valori București.

Valyscom Roiesti deţine în patrimoniu un imobil în Craiova, Judeţul Dolj, compus din teren în suprafaţă de 5.608 mp şi construcţia aferentă acestuia, cu o suprafaţă de 4.458 mp (Hotel, Restaurant, sală de evenimente), mijloace fixe aferente activităţii hoteliere şi camioane de transport marfă, „patrimoniu evaluat de către un evaluator independent la 3 milioane de euro”, mai arată compania. Societatea nu are credite sau alte datorii pe termen lung cu excepţia unui contract de leasing auto scadent în aprilie 2024.

„Aprobarea achiziţiei mai sus menţionate s-a realizat în baza hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor al APP INVESTIŢII S.A nr. 3 din 06.10.2023 şi a hotărârii Consiliul de Administraţie al Appraisal & Valuation SA nr.11 din 06.10.2023, conform dispoziţiilor Actului Constitutiv prin care Consiliul de administraţie are posibilitatea de a efectua acest tip de tranzacţii”, a mai scris compania.

Appraisal & Valuation, controlată în proporţie de 67,9% de Ioan Andrei Botiş, a ridicat afaceri de 6,8 milioane de lei și un profit net de peste 608.800 de lei, potrivit Termene.ro.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare