duminică, mai 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUSR a votat împotriva menținerii pensiilor speciale: "PSD, PNL și AUR apără...

USR a votat împotriva menținerii pensiilor speciale: „PSD, PNL și AUR apără pensiile nesimțite din sistem”

Senatorii USR au votat, astăzi, împotriva modificărilor aduse de coaliția PSD-PNL la sistemul de pensii speciale, după decizia CCR. Aceste modificări vor produce efecte după aproape 40 de ani, ceea ce reprezintă o mascaradă de reformă pusă în scenă de PSD și PNL.

„Azi am fi putut repara această nedreptate cruntă, aceea prin care unii lucrează până la 65 de ani ca să plătească pensiile specialilor. Azi am ratat ocazia de a îmbunătăți proiectul de lege al domnului Budăi și de a trece și pensiile magistraților pe principiul contributivității. Acest proiect nu elimină nicio pensie specială, iar Guvernul este incapabil să ne spună câți bani se economisesc cu noua lege, în condițiile în care tot Guvernul susține că nu mai are bani”, a subliniat senatorul USR Ștefan Pălărie.

Legea a fost votată pe repede înainte, iar amendamentele depuse de USR care eliminau, categorie cu categorie, pensiile speciale, au fost respinse în plenul Senatului. 

„PSD, PNL, UDMR și AUR au avut ocazia să voteze, în plen, amendamentele USR care eliminau, categorie cu categorie, pensiile speciale. Nu au vrut, au votat împotriva lor și a trecerii pensiilor speciale pe contributivitate. PNL și PSD zic că atât s-a putut. Nu e adevărat. De fapt, niciodată acest sistem transpartinic nu a avut în gând să elimine pensiile speciale și nedreptatea din sistemul de pensii din România, ci au vrut să-și conserve privilegiile. Iar campionul ipocriziei este AUR, care a validat din nou salvarea pensiilor speciale, prin tăcerea din comisii și prin votul favorabil de astăzi”, a declarat senatorul USR Irineu Darău.

Pensiile speciale costă bugetul de stat 12 miliarde de lei anual, în timp ce România se împrumută din ce în ce mai mult, din ce în ce mai scump. USR a susținut constant trecerea întregului sistem de pensii pe principiul contributivității, singurul echitabil și singurul sustenabil. Eșecul reformării sistemului de pensii, jalon PNRR, pune în pericol accesarea de către țara noastră a 1,4 miliarde de lei, fonduri europene.

Nota Redacției: Acesta este un comunicat de presă și prezintă unilateral opinia USR.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare