luni, aprilie 15, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneInvestiţie de peste 15 mil. lei pentru dotarea Spitalului de Urgenţă pentru...

Investiţie de peste 15 mil. lei pentru dotarea Spitalului de Urgenţă pentru Copii ’’Sf. Maria’’ din Iaşi

Consiliul Judeţean Iaşi anunță un proiect de investiţii de peste 15 milioane de lei pentru dotarea Spitalului de Urgenţă pentru Copii ’’Sf. Maria’’.

Proiectul presupune dotarea spitalului cu aparatură pentru sălile de operaţie, laboratorul de radiologie şi imagistică medicală, precum și pentru blocul alimentar şi serviciul de spălătorie.

’’Cu o investiţie totală de peste 15 milioane de lei, procedura de achiziţie a început încă din luna decembrie a anului trecut, cu clauză suspensivă, iar în acest moment toată aparatura se află în curs de livrare şi instalare. Investiţiile sunt realizate, în principal, cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi. Astfel, unitatea medicală ieşeană devine singura din zona Moldovei care va avea în dotare un computer tomograf ultramodern cu modul cardiac special destinat copiilor, pentru diagnosticarea malformaţiilor congenitale de cord dar şi pentru alte patologii cardiace unice sau în context de afectare multisistemică’’, transmite instituția printr-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Iaşi.

Potrivit Consiliului Judeţean Iaşi, de la începutul acestui an, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ’’Sf. Maria’’ din Iaşi au fost recepţionate lucrări de reabilitare şi modernizare cu investiţii de aproximativ 130 milioane de lei, iar odată cu construcţia noii unități de primiri urgenţe, investiţie de peste 36 milioane de lei, spitalul se află într-un amplu proces de modernizare. „În perioada următoare, sunt în plan noi proiecte menite a crește calitatea serviciilor medicale în beneficiul pacienților.”

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare