marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePwC: Sectorul de reciclare a bateriilor pentru mașini electrice va necesita investiții...

PwC: Sectorul de reciclare a bateriilor pentru mașini electrice va necesita investiții de 9 mld. euro până în 2035

Un raport al departamentului de strategie al PwC arată că, în sectorul de reciclare a bateriilor pentru mașinile electrice din Uniunea Europeană, investițiile necesare se ridică la 9 miliarde euro, în special pentru extinderea capacităților.

Pentru a ține pasul cu majorarea producției de baterii pentru mașinile electrice, marii jucători trebuie să aloce investiții masive în reciclare. Raportul ”EU recycling market” realizat de departamentul global de strategie al PwC, arată că suma s-ar putea ridica la 9 miliarde de euro în următorii 10 ani.

”Reciclarea bateriilor a luat avânt în ultimul an, cu multe companii mari care au anunțat diverse inițiative în domeniu. În condițiile în care aproximativ 40% din toate vehiculele ușoare ar putea fi electrice până în 2030 sunt necesare investiții masive în capacități de reciclare. Deși este foarte reglementat, sectorul  de reciclare poate deveni o afacere viabilă, estimările arătând că poate genera venituri de opt miliarde euro”, a declarat Daniel Anghel, Partener și Liderul serviciilor pentru industria auto din cadrul PwC România.

Potrivit unui comunicat de presă, producția de baterii pentru mașinile electrice din Uniunea Europeană va ajunge la circa 900 GWh până în 2030. În prezent, centrele specializate pot acoperi un volum de baterii de 5 GWh, iar în următorii 7 ani se estimează o creștere a cererii de reciclare de 20 de ori, la 100 GWh. De asemenea, estimările arată că, în 20 de ani, până la 1.000 GWh de baterii vor fi scoase din uz.

Potrivit raportului, produsele reciclate disponibile la costuri competitive vor avea un impact pozitiv asupra prețurilor bateriilor, care ar putea scădea cu până la 20%, stimulând în continuare procesul de electrificare și piața de reciclare.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare