luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUNSAR: 7 din 10 români se simt afectați de valurile de căldură...

UNSAR: 7 din 10 români se simt afectați de valurile de căldură și de seceta din ultimul an

Un studiu sociologic realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), la solicitarea Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), arată că românii „se simt amenințați” de efectele încălzirii globale și schimbările climatice, precum valurile de căldură (43% ), de secetă (25%), furtuni (12%), inundații (3%), dar și de incendiile de vegetație (1%).

“Suntem expuși dezastrelor naturale și riscurilor generate de schimbările climatice. Așadar, luarea unor decizii privind soluțiile de protecție financiară împotriva unor astfel de fenomene extreme ar trebui să devină o prioritate pentru fiecare dintre noi”, a declarat Alexandru Ciuncan, Președinte și Director General al UNSAR, care reprezintă 21 de companii de profil, cu o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări. 

Potrivit unui comunicat de presă emis marți, pentru a diminua impactul schimbărilor climatice, atât din punct de vedere financiar, cât și al mediului, au fost identificate câteva măsuri, precum utilizarea becurilor eficiente energetic (91%), colectarea selectivă a deșeurilor (86%), reciclarea materialelor reutilizabile și folosirea ambalajelor și a pungilor biodegradabile (81%). Achiziția de electrocasnice cu un consum redus de energie se numără, de asemenea, printre măsurile menționate (79%), alături de izolarea termică a locuinței (74%), utilizarea metodelor alternative de transport (64%), achiziția sau utilizarea unei mașini mai puțin poluante (21%), dar și montarea de panouri solare pe acoperișurile locuințelor (10%).

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare