joi, mai 9, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAhold Delhaize, proprietarul Mega Image, cumpără Profi România. Tranzacție în valoare de...

Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, cumpără Profi România. Tranzacție în valoare de 1,3 mld. euro

Ahold Delhaize, care deține rețeaua de magazine Mega Image, anunță luni preluarea retailerului român de produse alimentare Profi, într-o tranzacție ce se ridică la 1,3 miliarde de euro. 

“Ahold Delhaize are plăcerea de a anunța că a convenit să achiziționeze 100% din retailerul român de produse alimentare Profi Rom Food SRL (Profi), de la MidEuropa […]. România este o piață atractivă care beneficiază de pe urma creșterii continue a veniturilor publice și a puterii de cumpărare, determinate de fundamentele economice puternice“, informează compania olandeză-belgiană, printr-un comunicat de presă. Tranzacția va fi încheiată în 2024.

Profi, unul dintre principalii retaileri de produse alimentare din România, deținut în prezent de fondul de investiții polonez MidEuropa, operează 1.654 de magazine în țară. Potrivit sursei citate, în cele douăsprezece luni care s-au încheiat în iunie 2023, compania a generat vânzări de 2,5 miliarde de euro. În urma preluării, Ahold Delhaize va deține 2.623 de magazine la nivel național, dintre care 969 sunt sub ramura Mega Image.

“Sunt foarte încântat să urez bun venit Profi în familia Ahold Delhaize. Urmărim de ceva vreme traiectoria companiei și […] cred cu tărie că Profi are în față o cale de dezvoltare interesantă și aștept cu nerăbdare să colaborez cu echipa pentru a ne consolida în continuare prezența în Europa Centrală și de Sud“, a declarat Frans Muller, directorul executiv al Ahold Delhaize.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare