sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticRăsturnare de situație în Teleorman: președintele PNL, Eugen Pîrvulescu, a demisionat din...

Răsturnare de situație în Teleorman: președintele PNL, Eugen Pîrvulescu, a demisionat din funcție, pe fondul dosarelor penale pe care le-a acumulat

Președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, a anunțat astăzi, printr-o postare în social-media, că renunță la funcția pe care o are în partid. Motivul invocat de el e respectul pentru colegii de partid, având în vedere procesul care va începe și care îl are în prim-plan, legat de niște angajări aranjate la Serviciul de Ambulanță Teleorman. Motivul real, însă, este acela că lui Pîrvulescu i s-a pus în vedere de la centru să facă acest pas în spate, pe fondul acumulării mai multor dosare penale care îl au ca protagonist, iar PNL a considerat că aceste probleme de natură legală pot face rău imaginii partidului în prag de alegeri.

Eugen Pîrvulescu anunța în această dimineață că a decis să demisioneze din funcția de lider al organizației județene din Teleorman a PNL, spunând că e vorba de un pas „în lateral” făcut până la lămurirea situației sale juridice. Cu toate acestea, în postarea publică insinuează că are încă susținerea colegilor de partid și că în PNL Teleorman e unitate. Gurile informate, însă, spun că pasul „în lateral” făcut de Pîrvulescu a fost determinat tocmai de nemulțumirile colegilor de partid, care au simțit că liderul le face mai mult rău decât bine cu dosarele lui, acumulate în timp. Mai mult, în ultima vreme s-a constatat că mai mulți primari liberali din Teleorman au părăsit baricadele partidului și au plecat să lupte pentru PSD.

Amintim, în acest sens, dosarul legat de alimentarea cu apă a unor sate din comuna Olteni, plătită cu un milion de euro și încă nefuncțională, după ce, în perioada 2010-2014, Mărcușanu Emilian, în calitate de primar al comunei teleormănene Olteni, a direcționat ilegal către firme controlate direct sau indirect de Pîrvulescu Eugen, mai multe contracte de achiziție publică, pentru care nu au fost respectate prevederile OUG 34/2006.

Pîrvulescu ține în tolba cu surprize și un dosar penal, după ce ar fi încasat, prin firmele sale, bani pentru o sală de sport din Roșiorii de Vede, construcție care nu a fost finalizată. Iar, alături de aceste dosare, se află și cel instrumentat de DNA, legat de niște angajări aranjate la Serviciul de Ambulanță Teleorman, caz în care, la aproape doi ani de la trimiterea în judecată, ICCJ a stabilit recent începerea judecării efective a dosarului, după ce a respins în două rânduri toate excepțiile și cererile invocate de apărătorii acestuia, validând astfel ancheta DNA.

Amintim că acest dosar a fost deschis în vara anului 2021, când procurorii DNA descindeau la un concurs de angajare ce avea loc la Ambulanța Teleorman. Suspiciunea, ce avea la bază un denunț, era aceea că două posturi de asistent medical debutant erau date cu dedicație. Directorul Serviciul Județean de Ambulanță, Mirela Ciobanu, se afla în concediu de odihnă la momentul organizării concursului. Cercetările procurorilor au dus direct la șeful PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, care a fost pus la acea vreme sub control judiciar.

Din rechizitoriul procurorilor reiese că Pîrvulescu a acționat în  lunile mai și iunie ale anului 2021 pe lângă președintele comisiei de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-i în mod repetat, atât direct cât și prin intermediar, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.

Gurile informate spun că problemele lui Pîrvulescu nu se rezumă doar la aceste dosare, existând niște probleme care ar urma să apară curând în spațiul public, legate de niște licitații aranjate în programul Anghel Saligny.

Pentru a proteja imaginea partidului, în acest context, conducerea centrală a PNL i-ar fi solicitat lui Pîrvulescu să facă un pas în spate, nu în lateral, după cum susține el. Lucru pe care l-a făcut fără scandal, sugerând că partidul îi este alături. Cert e că locul lui Pîrvulescu va fi preluat de un președinte interimar, în persoana senatorului PNL, Ciprian Pantea, care vine din Călărași, unul dintre oamenii din echipa fostului premier, Florin Cîțu. Cel mai probabil, mutarea lui Pantea în Teleorman s-ar justifica prin faptul că acesta ar urmări să obțină un nou mandat la parlamentare și partidul l-ar fi direcționat către Teleorman pentru atingerea obiectivului.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare