vineri, mai 10, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneConsiliul Județean Iaşi a finalizat o investiţie de 79 mil. lei în...

Consiliul Județean Iaşi a finalizat o investiţie de 79 mil. lei în reabilitarea a 29,5 km de drum judeţean

Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6.

Consiliul Judeţean Iaşi anunță miercuri finalizarea unui proiect de investiţii de aproximativ 79 milioane de lei, TVA inclus, pentru modernizarea a 29,5 km care asigură legătura dintre DJ 282 limita municipiului Iaşi – Rediu – Movileni – Gropniţa – DJ 281D.

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6, și a inclus lărgirea și consolidarea drumului, asigurarea elementelor de scurgere a apelor pluviale prin realizarea de șanțuri, rigole și puțuri absorbante, reabilitarea podurilor și podețelor pe tot traseul drumului, amenajarea drumurilor laterale și a trecerilor la nivel cu cale ferată, precum și montarea unor parapeți de siguranță. 

Axa Rutieră Strategică 1: Iași – Suceava reprezintă unul dintre proiectele majore privind modernizarea infrastructurii rutiere a județului nostru, prin care reușim să asigurăm conectivitatea interjudețeană, un pas important în dezvoltarea județelor din regiunea Moldovei. Acest proiect a fost, încă de la inițierea discuțiilor dintre Consiliul Județean Iași și Consiliul Județean Suceava, o adevărată provocare, dat fiind faptul că discutăm despre cel mai mare obiectiv de investiții derulat de o autoritate publică locală”, a declarat Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.

În luna martie, Consiliul Județean Iași a recepționat lucrările de pe Lotul 2 al axei rutiere strategice Iași – Suceava, cu o lungime de 20 de kilometri, investiţia ridicându-se la 64,3 milioane de lei. Lucrările de pe Lotul 3 al axei rutiere strategice Iași – Suceava ce cuprinde peste 40 de km de drum județean se află la un stadiu de execuție de 90%, acestea urmând a fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare