sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneVești proaste de la Bruxelles pentru companiile care continuă să facă afaceri...

Vești proaste de la Bruxelles pentru companiile care continuă să facă afaceri cu Rusia: partenerii de afaceri ai lui Putin sunt excluși de la finanțările europene

În luna septembrie a acestui an, Europarlamentarul Vlad Gheorghe a solicitat Comisiei Europene să taie accesul la fonduri europene și participarea la achiziții publice în statele membre tuturor acelor firme care încă fac afaceri cu Rusia. Astăzi de la Bruxelles vin vești proaste pentru acele firme, căci Rezoluția referitoare la eficacitatea sancțiunilor UE împotriva Rusiei și amendamentele prin care sunt excluși partenerii de afaceri ai lui Putin de la finanțările europene au fost votate.

Europarlamentarul român Vlad Gheorghe a cerut Comisiei Europene să ia în calcul o Rezoluție prin care toate companiile care perpetuează raporturi economice cu Rusia să nu mai poată accesa bani europeni. Aceasta ar fi, după spusele europarlamentarului din partea Grupului politic Renew Europe, o formă de protecție pentru banii munciți de cetățenii europeni. Amintim că una dintre companiile care au realmente de câștigat din relația economică cu Rusia este compania austriacă OMV.

Astăzi, Vlad Gheorghe a anunțat că propunerea lui de a tăia accesul la fondurile europene firmelor care încă mai fac afaceri cu Rusia, inclusiv cele care erau trecute la capitolul excepții, a trecut de votul europarlamentarilor.

„Prin votul lor, europarlamentarii au transmis un semnal clar către Comisie ca acele companii europene care încalcă sancțiunile UE pentru Rusia să fie neeligibile pentru finanțare europeană, inclusiv pentru achiziții publice în statele membre, precum și finanțările ce privesc reconstrucția Ucrainei.

Mai mult, companiile care încalcă sancțiunile nu ar trebui să beneficieze de nicio asistență tehnică din partea UE și ar trebui incluse automat în Sistemul de detectare timpurie și de excludere (EDES), instituit de Comisie pentru a proteja mai bine interesele financiare ale Uniunii și pentru a asigura o bună gestiune financiară. Totodată, rezoluția solicită ca statutul companiilor respective în instrumentul de evaluare a riscurilor Arachne ar trebui actualizat în consecință.

De asemenea, rezoluția de azi cere încă o dată ceea ce tot spun din primul moment: trebuie confiscate averile oligarhilor ruși și bunurile confiscate de la prietenii Kremlinului trebuie să plătească pentru reconstrucția Ucrainei pe care ei au distrus-o – cetățenii europeni nu trebuie să plătească ei pagubele făcute de Putin.” – a punctat europarlamentarul pe contul lui de Facebook.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare