joi, noiembrie 30, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneHolcim a investit peste 15 mil. euro în tehnologie la fabrica de...

Holcim a investit peste 15 mil. euro în tehnologie la fabrica de BCA din Adjud, pentru creşterea capacităţii de producţiei

Retehnologizarea a fost realizată cu echipamente și tehnologie furnizată de Aircrete Europe.

Producătorul de materiale de construcții Holcim România anunță finalizarea unei investiții în valoare de 15 milioane de euro în tehnologie, pentru creșterea cu circa 45% a capacității de producție, la fabrica de BCA (beton celular autoclavizat) din Adjud, județul Vrancea.

„Investiția a presupus automatizarea proceselor și extinderea capacității de producție a fabricii, pe care ne-am dorit să le realizăm pentru armonizarea operațiunilor la nivelul standardelor Holcim, dar și pentru a aduce clienților noștri cele mai performante produse. Odată cu investiția a fost înlocuită complet linia de producție anterioară, veche de aproape 50 de ani. Împreună cu partenerul nostru tehnologic, Aircrete, am regândit întregul proces industrial, eficientizându-l și sporind gradul de siguranță în muncă”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România și Market Head Moldova.

Retehnologizarea a fost realizată cu echipamente și tehnologie furnizată de Aircrete Europe și, potrivit unui comunicat de presă, noua tehnologie de tăiere a blocurilor de BCA asigură o precizie dimensională sporită și un finisaj mai bun al suprafețelor și muchiilor.

Tot în acest an, mai arată sursa citată, compania a finalizat alte două investiții majore, una de creștere a capacității de producție la fabrica de ciment din Câmpulung și una pentru deschiderea unei noi stații de agregate de tip greenfield, în localitatea Neudorf, județul Arad.

Holcim România deține două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o fabrică de BCA la Adjud, o stație de măcinare, 28 stații de betoane, cinci stații de agregate, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor – prin Geocycle). Din grup mai face parte și compania Somaco Grup Prefabricate, cu cinci fabrici de prefabricate.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare