joi, mai 9, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePUNCTE-CHEIE. Investiții pentru viitor

PUNCTE-CHEIE. Investiții pentru viitor

Holcim România a finalizat o investiție de 15 mil. euro în tehnologie la fabrica de BCA din Adjud; Simtel Team a investit într-un nou spațiu logistic în Băicoi, județul Prahova, iar Guvernul a aprobat actul constitutiv al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare - S.A. Acestea sunt punctele cheie ale săptămânii 13-19 noiembrie.

Săptămâna trecută, dezvoltatorul imobiliar One United Properties a anunțat semnarea unei înțelegeri cu compania de ospitalitate şi lifestyle Ennismore pentru a deschide Hotelul Mondrian în Bucureşti. Noul hotel va fi amplasat în apropierea Ateneului Român, acolo unde One United Properties a achiziţionat anterior un imobil, cu scopul de finaliza construcţia, transformându-l într-un hotel de lux.

În domeniul financiar-bancar, IFC a anunțat o investiție de 50,8 milioane euro într-o emisiune de obligaţiuni a Raiffeisen Bank SA (RBRO), parte a grupului bancar Raiffeisen, prima emisiune internaţională de obligaţiuni sustenabile, denominate în euro, a băncii. Fondurile obţinute vor fi folosite pentru a finanţa proiecte în domeniul climei, inclusiv prin acordarea de împrumuturi şi linii de credit în condiţii preferenţiale pentru proiecte ecologice, de eficienţă energetică şi de energie din surse regenerabile şi finanţarea proiectelor agricole sustenabile şi de transport curat, dar şi a anumitor activităţi sociale, cum ar fi cele din domeniile sănătate, educaţie, infrastructură primară, locuinţe accesibile şi generarea de locuri de muncă.

De asemenea, Executivul a aprobat actul constitutiv al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare – S.A. România s-a angajat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să operaţionalizeze Banca de Investiţii şi Dezvoltare. Capitalul social subscris este de trei miliarde de lei, iar banca va fi administrată în sistem dualist, de către un Consiliu de Supraveghere format din 7 membri şi un Directorat format din trei membri. Potrivit unui comunicat de presă a Guvernului, misiunea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare – S.A. este de a sprijini proiecte strategice care nu pot găsi finanţare în sistemul bancar obişnuit, iar activitatea sa se va desfăşura cu respectarea legislaţiei în materie de ajutor de stat.

În industrie, producătorul de materiale de construcții Holcim România anunță finalizarea unei investiții în valoare de 15 milioane de euro în tehnologie, pentru creșterea cu circa 45% a capacității de producție, la fabrica de BCA (beton celular autoclavizat) din Adjud, județul Vrancea. Retehnologizarea a fost realizată cu echipamente și tehnologie furnizată de Aircrete Europe și, potrivit unui comunicat de presă, noua tehnologie de tăiere a blocurilor de BCA asigură o precizie dimensională sporită și un finisaj mai bun al suprafețelor și muchiilor.

Cenergy Holdings anunță că Corinth Pipeworks, în calitate de subcontractant pentru Sumitomo Corporation Europe Limited, va produce și furniza aproximativ 160 km de țevi de oțel sudate longitudinal cu arc submersibil (LSAW), pentru construcția unei conducte submarine de gaze naturale pentru proiectul Neptun Deep al OMV Petrom în Marea Neagră. Contractul este evaluat între 100 și 150 de milioane de euro.

În IT, Elian Solutions, furnizor de soluții ERP și Business Intelligence, parte a Grupului Bittnet, a preluat compania Kepler Management Systems, cu o experiență solidă în implementarea și suportul soluției Microsoft Dynamics 365 Business Central (Navision). Kepler a înregistrat în anul 2022, o cifră de afaceri de 5,8 milioane lei și un profit net de 460 mii lei, are 80 de clienţi în 11 ţări și o echipă de peste 20 colegi. 

În final, Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie, anunță finalizarea investiției într-un nou spațiu logistic, în Băicoi, județul Prahova, care devine un hub de aprovizionare pentru toate activitățile derulate de grup. Noul spațiu logistic al Simtel este construit pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați și este alcătuit din două clădiri, un spațiu exterior acoperit și platforme betonate. Depozitele construite au o suprafață totală de 1.300 de metri pătrați, iar platformele betonate de aproximativ 5.000 de metri pătrați. Una dintre cele două clădiri a fost amenajată pentru a putea găzdui viitoarea linie de producție roboți industriali dezvoltați de Agora Robotics, companie în care Simtel deține o participație de 51%.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare