sâmbătă, mai 11, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAlro anunță două proiecte de investiții în valoare de 4,22 mil. dolari...

Alro anunță două proiecte de investiții în valoare de 4,22 mil. dolari pentru creșterea capacității de control al calității produselor

Compania a semnat contractele de achiziţii cu furnizori internaţionali pentru furnizarea şi instalarea celui de-al doilea sistem de examinare nedestructivă cu ultrasunete (USL) şi a unui sistem de măsurare a conductivităţii electrice la produsele laminate plate.

Producătorul de aluminiu Alro anunță implementarea a două proiecte de investiții în valoare de 4,22 milioane de dolari pentru majorarea capacității de control al calității produselor. 

„Aceste investiţii reprezintă un alt pas important în implementarea strategiei Alro de a creşte producţia de produse complexe, cu profitabilitate mare, prin implementarea celor mai bune practici şi a tehnologiilor de înaltă performanţă, eficiente energetic şi prietenoase cu mediul”, a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al Alro, într-un anunț postat joi la Bursa de Valori București.

Compania a semnat contractele de achiziţii cu furnizori internaţionali pentru furnizarea şi instalarea celui de-al doilea sistem de examinare nedestructivă cu ultrasunete (USL) şi a unui sistem de măsurare a conductivităţii electrice la produsele laminate plate. Potrivit sursei citate, noile achiziţii permit realizarea unei scanări complete şi automate a plăcilor din aliaje de aluminiu, pe ambele suprafeţe (superioară şi inferioară), asigurând o verificare precisă a structurii interne şi uniformităţii tratamentelor termice la care plăcile au fost supuse anterior.

De asemenea, prin utilizarea controlului ultrasonic pentru verificarea structurii interne și  efectuarea măsurătorilor de conductivitate electrică pe ambele suprafețe ale produsului, alături de generarea de rapoarte tip C Scan, reprezentanții anunță că se asigură o garanție suplimentară în ceea ce privește calitatea plăcilor din aliaje de aluminiu fabricate, specifică produselor cu valoare adăugată mare.

În octombrie, compania a anunțat semnarea unui nou acord multianual cu producătorul de aeronave Airbus, pentru livrarea de laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor. Alro a semnat primul contract multianual cu Airbus in 2016, furnizarea de produse laminate plate începând cu 2017.

Tot luna trecută, Alro a anunțat investiții de 15 milioane de euro în trei proiecte care vizează decarbonizarea procesului tehnologic și creșterea competitivității. „După implementarea proiectului, constând în instalarea unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 1500 KW și a două stații de încărcare, Alro va utiliza întreaga cantitate de energie produsă, ceea ce va contribui la majorarea procentului de energie verde utilizată în procesele tehnologice și la reducerea impactului de carbon al acestora, promovând astfel producția de aluminiu verde (green aluminium)”, spuneau reprezentanții atunci.

De asemenea, unul din cele trei proiecte incluse în Programul companiei de Investiții este Extinderea Stației de tratare gaze din Turnătorie cu instalațiile de turnare bare și sârmă, care va avea ca rezultat evacuarea și epurarea  controlată a gazelor arse de la toate cuptoarele din secție. De asemenea, compania a demarat procedurile de contractare a echipamentelor aferente strategiei de dezvoltare a portofoliului de produse, care implică achiziționarea și instalarea unor echipamente de debitare și frezare a plăcilor de aluminiu cu ajutorul cărora va crește gradul de prelucrare a metalului.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare