marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneOMV Petrom preia 50% din Respiră Verde, companie care colectează uleiul alimentar...

OMV Petrom preia 50% din Respiră Verde, companie care colectează uleiul alimentar uzat 

Finalizarea tranzacției este estimată să aibă loc în primul trimestru al anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiții.

OMV Petrom anunță joi semnarea contractului pentru achiziția a 50% din părțile sociale ale Respiră Verde, companie românească de colectare a uleiului alimentar uzat, fondată în urmă cu 12 ani.

Potrivit unui comunicat de presă, Respiră Verde colectează până la 10.000 de tone de ulei comestibil uzat pe an de la agenți economici din domenii precum industria ospitalității (hoteluri, restaurante) și retail. Compania are o flotă proprie de transport și două depozite principale, în Bihor și Ialomița, și vizează intrarea pe alte piețe europene în viitorul apropiat.

Finalizarea tranzacției este estimată să aibă loc în primul trimestru al anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiții, inclusiv autorizarea de către Consiliul Concurenței și de către Comisia pentru Examinarea Investițiilor Străine Directe.

„Căutăm cele mai bune soluții pentru reducerea emisiilor, iar biocombustibilii reprezintă o oportunitate pentru decarbonizarea transportului. Unul dintre obiectivele strategiei noastre pentru 2030 este ca biocombustibilii să reprezinte peste 15% din producția totală de combustibili. Prin această tranzacție, facem un prim pas pentru a ne asigura accesul la materia primă necesară producerii biocombustibililor și deschidem perspectiva integrării economiei circulare în activitățile noastre de bază”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing.

Uleiul alimentar uzat este una dintre principalele materii prime regenerabile pentru a produce combustibil de aviație sustenabil (SAF) și biodiesel (ulei vegetal hidrotratat – HVO1), mai arată sursa citată, iar utilizarea acestora în transport reduce considerabil emisiile de carbon. „OMV Petrom a făcut pași importanți pentru a crește ponderea biocombustibililor. În 2022, Petrobrazi a devenit prima rafinărie certificată ISCC2 din țară care poate produce SAF și HVO prin co-procesarea materiilor prime de natură biologică. OMV Petrom are în vedere extinderea capacităților de producție pentru a realiza combustibili sustenabili obținuți dintr-o gamă variată de materii prime reziduale, cum este uleiul alimentar uzat”, mai scriu reprezentanții.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare