duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUn nou sondaj de opinie arată că AUR s-ar situa pe locul...

Un nou sondaj de opinie arată că AUR s-ar situa pe locul 2 la parlamentare și că o eventuală coaliție USR-Forța Dreptei-PMP s-ar situa pe locul 2 la europarlamentare

Un nou sondaj de opinie, consultat de INVESTIGATORIA, iese acum pe piața pronosticurilor politice pentru anul viitor, și relevă pozițiile pe care partidele politice le-ar avea, dacă alegerile s-ar desfășura în luna noiembrie. Sigur, lucrurile se pot schimba în lunile viitoare, însă în acest moment, potrivit sondajului realizat de Mercury Reseach, arată în primul rând că atât la parlamentare, cât și la europarlamentare, AUR se situează pe locul al doilea în preferințele populației, după PSD.

PNL este, potrivit acestui sondaj, realizat de compania Mercury Research, a treia forță politică, atât la alegerile parlamentare, cât și europarlamentare. Astfel, la alegerile parlamentare, 17% din cei intervievați au declarat că ar vota liberalii, în timp ce 29% ar merge pe varianta social-democrației. Ascensiunea AUR se vede și în acest sondaj, partidul lui George Simion având în intenția de vot un procent de 20% la alegerile parlamentare de anul viitor. USR s-ar situa, dacă ar candida singur, pe locul al patrulea în acest sondaj, având un vot inițial de 15% și unul probabil de 18%. Partidul SOS al Dianei Șoșoacă s-ar situa undeva pe locul cinci, alături de UDMR, cu 4% din intenția de vot.

În privința europarlamentarelor, lucrurile stau aproximativ la fel, în sensul în care PSD ar ocupa tot locul întâi în preferințele publicului, cu 28%, urmat de AUR cu 19%. PNL s-ar situa pe locul al treilea, cu 16% din intenția de vot, iar USR ar bifa între 15% din votul inițial. Se modifică doar pozițiile UDMR și SOS în acest sondaj privind alegerile europarlamentare.

Singurul scenariu în care clasamentul s-ar putea schimba în mod esențial este, potrivit sondajului, acela că USR s-ar alia într-o coaliție cu Forța Dreptei și PMP, astfel că ar ajunge pe locul al doilea după PSD, care ar obține 26%. În acest scenariu, AUR s-ar situa pe poziția a treia la europarlamentare, urmat de PNL cu 16% și de SOS cu 7%.

Sondajul a fost realizat de Mercury Research, la comanda USR, în perioada 30 octombrie – 6 noiembrie, telefonic și online, pe un eșantion de 1.227 de persoane și are o marjă de eroare de +/-2,8 la sută.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare