sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticCătălin Drulă: „PNL și PSD, încetați atacurile la Pilonul II de Pensii!...

Cătălin Drulă: „PNL și PSD, încetați atacurile la Pilonul II de Pensii! Pensiile private nu sunt pensii speciale”

Președintele USR, Cătălin Drulă, cere coaliției PNL-PSD să înceteze atacurile la Pilonului II de Pensii. Solicitarea președintelui USR vine în contextul în care o nouă modificare la Codul Fiscal va duce la o impozitare de până la 20% a pensiilor private, deși până acum aceste pensii erau impozitate cu 10%.

„Noul lor plan: tratează pensiile private la fel ca pensiile speciale. Dacă până acum pensiile private erau impozitate cu 10%, acum, printr-o simplă modificare la Codul Fiscal, am putea avea o impozitare de până la 20%. Este vorba despre un haos legislativ, o ambiguitate în Codul Fiscal – mai precis, Legea 282/2023 – care pune în aceeași oală munca noastră cu privilegiile nesustenabile ale unora. Este inacceptabil să spui că pensiile din Pilonul II, bazate pe contributivitate, sunt același lucru cu pensiile speciale”, afirmă Cătălin Drulă.

Liderul USR mai spune că „nu este primul atac la Pilonul II de pensii gândit de cei de la PNL și PSD”.

„Deja avem 1 milion de români, angajați din IT, construcții, industria alimentară și agricultură care vor avea o pensie mai mică din cauza modificărilor la Codul Fiscal. Toate astea nu s-ar fi putut întâmpla fără acordul ministrului PNL al Finanțelor”, a conchis Cătălin Drulă.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare