vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDe Ziua Națională, elevii Centrului de Excelență Teleorman lansează o carte digitală...

De Ziua Națională, elevii Centrului de Excelență Teleorman lansează o carte digitală colaborativă despre România și valorile ei

Elevii mai multor unități de învățământ din Teleorman, sub umbrela Centrului Județean de Excelență au devenit parte a unui proiect internațional Erasmus +, în cadrul căruia au dezvoltat o carte digitală colaborativă despre România, cu tot ce înseamnă tradiție, cultură, frumusețe, valori. Firește, cartea a fost lansată astăzi, de Ziua Națională.

În perioada 2023-2025, Centrul Județean de Excelență Teleorman implementează proiectul Erasmus+ Performanță și Inovare pentru un Viitor Excelent la Centrul Județean de Excelență Teleorman.

Proiectul oferă oportunități inovatoare de învățare pentru cadre didactice și elevi și va contribui la dezvoltarea acestei instituții aflată la început de drum, care și-a propus să pună laolaltă copiii valoroși ai județului și proiectele lor.

Pentru a maximiza beneficiile experiențelor, aceștia au fost implicați în proiectul eTwinning Școala Viitorului. Lunar, sunt angrenați în diverse activități, folosind tehnologia și mediul online, având ca scop dezvoltarea competențelor digitale, încurajarea comunicării și cooperării cu elevi din alte țări și schimbul de resurse între școli din diferite țări europene.

În luna aprilie 2024, participații la mobilitățile proiectului Erasmus+ vor fi selectați pe baza unui portofoliu care să evidențieze contribuțiile lor la proiectul eTwinning.

Luna aceasta, însă, elevii au fost implicați în două activități, o întâlnire online cu elevi din Turcia și o carte colaborativă intitulată ROMANIA, OUR UNPARALLELED COUNTRY, care pune în valoare diversitatea și bogăția țării nostre, acoperind o gamă largă de subiecte și perspective.

Proiectul nu este doar despre crearea unei cărți, ci și despre procesul de învățare și colaborare, de consolidare a identității naționale. O înțelegere mai profundă a valorilor și tradițiilor naționale contribuie la dezvoltarea unui sentiment de apartenență și mândrie față de propria țară.

Cartea urmează să fie prezentată partenerilor internaționali, oportunitate de a împărtăși aspecte ale culturii, tradițiilor și obiceiurilor din țara noastră. Sperăm că participarea la astfel de proiecte să inspire elevii să devină cetățeni activi, care iubesc țara lor, se simt mândri de realizările, istoria și cultura acesteia și că vor contribui la dezvoltarea societății.
Prin scanarea codului QR, puteți răsfoi cartea.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare