joi, mai 16, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneFrancezii de la Groupe Atlantic investesc 60 mil. euro într-o nouă fabrică...

Francezii de la Groupe Atlantic investesc 60 mil. euro într-o nouă fabrică în România

Activitatea companiei va începe în ultimul trimestru din 2024, iar până în 2026 echipa care va lucra la locaţie va ajunge la 370 angajaţi.

Groupe Atlantic, unul dintre cei mai importanți jucători din industria HVAC (încălzire – ventilaţie – aer condiţionat), anunță că va deschide o fabrică în România, în parcul industrial PWP Bucharest North din judeţul Prahova. Investiția se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Cu o suprafaţă totală de 145.000 m², din care 31.000 m² spaţiu ocupat de clădiri, fabrica va începe producţia de cilindri de apă caldă şi plăci de boilere, pentru mai multe branduri din portofoliul Groupe Atlantic. 

Potrivit unui comunicat de presă, activitatea companiei va începe în ultimul trimestru din 2024, iar până în 2026 echipa care va lucra la locaţie va ajunge la 370 angajaţi.

„Groupe Atlantic a decis să înfiinţeze fabrica din România pentru a sprijini fabricile noastre existente şi a servi clienţilor din Europa Centrală din acest segment de piaţă, stimulat de tranziţia la pompe de căldură. Am ales această locaţie pentru că ne permite să combinăm proximitatea faţă de clienţii noştri, competitivitatea şi calificările noastre”, a declarat Arnaud Codron, director industrial.

Lucrările deja au început prin pregătirea terenului, urmând ca la mijlocul anului 2024 să fie primite primele utilaje, iar ca producţia să înceapă la finalul aceluiaşi an. 

Groupe Atlantic, cu peste 13.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri netă de 3,2 miliarde de euro la nivel global, deține 31 de situri industriale şi 43 de locaţii comerciale.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare