joi, iulie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticCOMUNICAT DE PRESĂ: "PSD și PNL nu vor să avem baze sportive...

COMUNICAT DE PRESĂ: „PSD și PNL nu vor să avem baze sportive la standarde de calitate”

Senatorii PSD, PNL și UDMR au votat împotriva inițiativei legislative USR care ar fi obligat autoritățile publice să consulte și Agenția Națională pentru Sport pentru obținerea autorizației de construire a noilor baze și terenuri sportive, pentru ca ele să respecte standardele de specialitate și autoritățile să nu mai plătească pentru lucrări făcute în batjocură și pe care nu se pot face antrenamente sau organiza competiții.

La dezbaterile din Senat, inițiatorul proiectului, deputatul USR Cristian Brian, a argumentat că este plină țara de terenuri de fotbal în pantă, piste de atletism dreptunghiulare sau bazine de înot mai scurte, exemple de risipire a banilor cetățenilor.

„Pe lângă faptul că aceste construcții nu respectă regulile legate de dimensiuni și nu pot fi omologate pentru competiții, sunt destule probleme și când vine vorba de standardele și calitatea materialelor folosite. Aceste baze nu sunt potrivite nici măcar ca spații de antrenament sau pentru sportul amator sau comunitar. De multe ori apar accidentări, iar suprafața de joc se deteriorează mult mai repede decât în cazul bazelor sportive conforme”, a explicat Cristian Brian.

Inițiativa legislativă semnată de parlamentarii Brian Cristian, Oana Țoiu, Dan Ivan, Sergiu Vlad și Filip Havârneanu impune investitorilor sau beneficiarilor să solicite Agenției Naționale pentru Sport un aviz privind proiectul și documentația tehnică pentru respectarea standardelor în vigoare. În lipsa acestui aviz, beneficiarii nu vor putea deconta investițiile din fonduri publice. De asemenea, inițiativa instituie și obligația ca Agenția pentru Sport să răspundă cu celeritate.

Inițial, proiectul legislativ a avut un raport de admitere și fusese pus pe ordinea de zi a Plenului Senatului pentru vot, în urmă cu două săptămâni, dar a fost retrimis la comisie cu voturile PSD, PNL și UDMR, de unde s-a întors de această dată cu raport de respingere. În cele din urmă, inițiativa legislativă USR a fost respinsă cu votul a 44 de senatori PSD, PNL și UDMR, iar 16 senatori au votat pentru lege.

Senatul este prima cameră sesizată. Inițiativa legislativă merge acum la Camera Deputaților pentru dezbateri și vot final.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare