luni, mai 6, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePUNCTE-CHEIE. Iarna se numără tranzacțiile

PUNCTE-CHEIE. Iarna se numără tranzacțiile

O filială a Nuclearelectrica a cumpărat active ale Companiei Naţionale a Uraniului, de peste 3 mil. de euro, unul dintre cei mai mari deținători de proprietăți comerciale din Marea Britanie intră în România, iar consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care CIS Gaz intră în acţionariatul Next Energy Distribution, alături de familia Toma.

Acestea sunt punctele cheie din săptămâna 4-10 decembrie:

Groupe Atlantic, companie din industria HVAC (încălzire – ventilaţie – aer condiţionat), va deschide o fabrică în România, în parcul industrial PWP Bucharest North din judeţul Prahova, cu o investiție de 60 de milioane de euro. Cu o suprafaţă totală de 145.000 m², din care 31.000 m² spaţiu ocupat de clădiri, fabrica va începe producţia de cilindri de apă caldă şi plăci de boilere pentru mai multe branduri din portofoliul Groupe Atlantic. Activitatea companiei va începe în ultimul trimestru din 2024, iar până în 2026 echipa care va lucra la locaţie va ajunge la 370 angajaţi.

O filială a Nuclearelectrica a cumpărat active ale Companiei Naţionale a Uraniului, de peste 3 mil. de euro. În cadrul unei licitații organizate de către administratorul judiciar al Companiei Naționale a Uraniului, aflată în insolvență, Fabrica de Prelucrarea Concentratelor de Uraniu a cumpărat activele aferente fluxului tehnologic al Uzinei R de la Feldioara, completând astfel circuitul nuclear integrat românesc. „Pachetul de active cuprinde terenuri, construcții și construcții speciale, echipamente tehnologice, aparate și instalații de măsurare, control și reglare, mijloace de transport, instalații tehnice și mașini, mijloace fixe de natura obiectelor de inventar, mobilier și aparatură birotică și stocuri și a fost achiziționat la prețul de 3.286.354 euro, exclusiv TVA”, anunță Ministerul Energiei.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care CIS Gaz intenţionează să intre în acţionariatul Next Energy Distribution, alături de familia Toma. CIS Gaz se ocupă cu lucrări de construcţii a proiectelor utilitare pentru fluide, iar Next Energy Distribution SRL are ca obiect de activitate intermedierile în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie. 

Compania Nusco Imobiliara a vândut 30% din a doua fază a ansamblului Nusco City în doar trei luni de la eliberarea autorizaţiei de construcţie, o investiţie estimată la peste 130 milioane de euro. Faza a doua a ansamblului va cuprinde 840 de unităţi, cu apartamente de tip studio dublu, cu două, trei patru camere şi duplexuri. Prima fază a Nusco City a livrat 622 de noi locuinţe.

Raiffeisen Bank România și Raiffeisen Bank International au acordat un credit de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea celui mare parc fotovoltaic din România și Europa de Sud-Est, pus în funcțiune în 2023, la Rătești, în județul Argeș. Parcul fotovoltaic, deținut în proporții egale de Econergy și Nofar Energy, este dezvoltat pe o suprafață de 170 ha și are capacitate instalată de 155 MW, pe baza unei investiții totale de 102 milioane de euro. 

Firma internațională de avocatură CMS a asistat L&C Properties, parte a M Core, unul dintre cei mai mari deținători de proprietăți comerciale din Marea Britanie, în achiziția a 25 de parcuri de retail în valoare de aproape 219 milioane de euro. Tranzacția marchează totodată și intrarea pe piața din România pentru M Core.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare