vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePrimăria Sibiu a obținut finanțare europeană pentru reabilitarea imobilului monument istoric Maria...

Primăria Sibiu a obținut finanțare europeană pentru reabilitarea imobilului monument istoric Maria Tereza

După reabilitare, imobilul va fi transformat într-un centru educațional.

Primăria Sibiu a accesat un proiect european în valoare de 59 milioane de lei, în cadrul Programului Regiunea Centru, pentru reabilitarea imobilului Maria Tereza şi transformarea acestuia într-un centru educaţional. 

’’Imobilul Maria Tereza este un monument istoric de categoria A, construit în secolul al XVIII-lea. Prin acest proiect în valoare de 59 de milioane de lei, pentru care am obţinut finanţare europeană, continuăm să îngrijim patrimoniul construit valoros al oraşului, dar creăm în acelaşi timp şi spaţii noi pentru educaţie. Reabilitarea acestei construcţii presupune lucrări de eficientizare energetică, consolidare şi restaurare a elementelor cu valoare istorică’’, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Lucrările vor include consolidarea clădirii, inclusiv a şarpantei şi înlocuirea completă a învelitorii, reabilitarea instalaţiilor de utilităţi şi înlocuirea sistemului de încălzire cu unul care utilizează surse regenerabile, înlocuirea tâmplăriei cu uşi şi ferestre din lemn, cu geam termopan, termoizolarea pereţilor exteriori cu plăci minerale aplicate pe interior, izolarea plăcii pe sol şi a planşeului la etaj, refacerea faţadei cu tencuieli specifice unui monument istoric, amenajări exterioare, precum alei carosabile şi pietonale, parcări, trotuare şi spaţii verzi, potrivit sursei citate.

În paralel cu parcurgerea etapei de contractare a fondurilor nerambursabile, Primăria Sibiu va demara achiziția proiectului tehnic, iar ulterior se va contracta execuția efectivă a lucrărilor de construcție.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare