duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticNicolae Ciucă joacă "Miza Teleorman" pentru capital de imagine. Politicianul a preluat...

Nicolae Ciucă joacă „Miza Teleorman” pentru capital de imagine. Politicianul a preluat organizația politică județeană a PNL și i-a dizolvat conducerea unilateral

În PNL Teleorman sunt probleme mari de ceva vreme. O mare parte a primarilor acestui partid au plecat în masă către PSD, nemulțumiți de felul în care fostul lider Eugen Pîrvulescu a gestionat lucrurile, iar cireașa de pe tort a fost îndepărtarea acestuia de la conducerea formațiunii, din cauza unor dosare penale care îl vizează. Locul lui Pîrvulescu a fost luat temporar de Ciprian Pandea, un senator din Călărași, însă Nicolae Ciucă a decis că e timpul să se implice personal. Și astfel a preluat conducerea PNL Teleorman și a dizovat, în numai o zi, structura de conducere a formațiunii.

Fostul premier Nicolae Ciucă pare de ceva vreme foarte preocupat de propria imagine publică și dă semne destul de clare că se vede prezidențiabil. Și pentru că simte că Teleormanul e un loc bun pentru exersarea campaniei electorale la nivel local, acesta a decis unilateral să preia organizația județeană liberală, devenind astfel președinte interimar.

Asta, evident, tulbură apele în PNL Teleorman, unde Eugen Pîrvulescu, deși nu mai e, de drept, lider al formațiunii, are încă destule pârghii pentru exercitarea unei influențe din umbră. Surse din partid spun că acesta și-ar fi dorit s-o impună la conducerea organizației pe Maria Stoian, o apropiată veche a lui, care are și fotoliu în Parlamentul României, deși în întregul mandat n-a reușit să se facă remarcată sau auzită la nivel național. Pe de altă parte, există un grup în PNL Teleorman care și-ar dori să impună drept lider al organizației pe actualul prefect al județului, Haralambie Epure. Ca atare, există o competiție destul de acerbă la nivelul formațiunii politice în intenția acaparării puterii înainte de alegeri.

Aceste planuri, însă, au fost date peste cap chiar de Nicolae Ciucă, care își dorește probabil să demonstreze că are abilități de lider politic și de prezidențiabil, repunând pe linia de plutire o organizație în degringoladă.

Dizolvarea conducerii partidului a fost instrumentul prin care conducerea centrală a PNL i-a luat lui Eugen Pîrvulescu accesul la influență în partid. Motivul ține, cel puțin la nivel oficial, de faptul că modul în care și-a exercitat Pîrvulescu puterea a alungat primarii din PNL Teleorman.

Surse din partid susțin că încă 6 primari se pregătesc acum să plece la PSD și în cel mai bun scenariu, liberalii vor aștepta alegerile de anul viitor cu cel mult 20 de primari.

Pentru Nicolae Ciucă, „miza Teleorman” e una strict de imagine. El dorește, de fapt, să demonstreze că, prin implicarea lui directă, o organizație politică se poate reconstrui la timp pentru alegeri. Lucru puțin probabil, în condițiile în care PSD în Teleorman a rămas la același nivel de influență ca și pe timpul lui Dragnea. Iar PNL nu mai are credibilitate în rândul populației, lucru pentru care liberalii vor avea confirmarea cu certitudine după primul tur de alegeri de anul viitor.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare