vineri, mai 17, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneEngie Romania construiește un nou parc fotovoltaic în județul Prahova

Engie Romania construiește un nou parc fotovoltaic în județul Prahova

Noul parc fotovoltaic reprezintă al patrulea proiect de tip greenfield al companiei.

Furnizorul de gaze naturale şi energie electrică Engie Romania anunță demararea lucrărilor pentru construcția unui parc fotovoltaic cu o capacitate totală de 37.2 MWp, în comuna Ariceștii Rahtivani, din județul Prahova.

Noul parc fotovoltaic Parcul va fi construit pe o suprafaţă de 57 de hectare și este planificat să devină operaţional în 2024, urmând să producă o cantitate de energie estimată la 57 GWh/an, reprezentând consumul anual a peste 31.000 de familii. 

„Demararea lucrărilor la parcul fotovoltaic de la Ariceștii Rahtivani susține ambiția grupului Engie Romania de a accelera dezvoltarea producției de energie regenerabilă, contribuind în acest fel la atingerea obiectivelor pe care grupul nostru și le-a asumat pentru a accelera tranziția energetică. Dezvoltarea de proiecte greenfield, în paralel cu accelerarea strategiei de achiziție de capacități de producție regenerabilă, ne asigură atingerea obiectivelor asumate de a avea 1000 MW până în 2030”, a declarat Cristian Buzan, Director General Adjunct Engie Romania, potrivit unui comunicat de presă.

Parcul fotovoltaic de la Ariceștii Rahtivani este a doua construcție de tip greenfield demarată anul acesta de către Engie România, care a anunțat recent construcția unui parc fotovoltaic la Gemenele, în județul Brăila, cu o capacitate instalată de 9.3 MWp. În plus, grupul deține alte 4 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate instalată totală de 24 MW, în județele Arad, Buzău, Harghita și Teleorman, și 2 parcuri eoliene, cu o capacitate de 98 MW, în județele Brăila și Galați.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare