sâmbătă, mai 4, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneGrupul polonez LPP, care operează brandurile Reserved, Mohito, Cropp, Sinsay şi House,...

Grupul polonez LPP, care operează brandurile Reserved, Mohito, Cropp, Sinsay şi House, a deschis în România primul său centru extern de distribuţie

Noul depozit va consolida rețeaua de distribuție a LPP în Europa de Sud.

Grupul polonez LPP, care operează magazinele Reserved, Mohito, Cropp, Sinsay şi House, a deschis în România primul său centru extern de distribuţie, în comuna Bolintin-Deal.

Situat în CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din Europa Centrală și de Est (ECE), depozitul de 65.000 mp va consolida rețeaua de distribuție a LPP în Europa de Sud. În prezent, LPP deține opt centre de distribuție în întreaga reţea de aprovizionare, care însumează aproape 500.000 metri pătraţi.

Construcţia centrului de distribuție de la Bolintin Deal a fost demarată în ianuarie 2023, iar la începutul lunii decembrie compania a început aprovizionarea unităţii şi primele operaţiuni logistice, potrivit unui comunicat de presă.

Noul depozit este dedicat aprovizionării în România, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Croaţia, Serbia şi Grecia, precum şi Macedonia de Nord. De asemenea, soluțiile de automatizare proiectate vor permite LPP Logistics să opereze 450 de magazine în același timp și să expedieze până la 6 milioane de bucăți de sortimente pe săptămână către piețele externe.

“Locaţia centrului de distribuţie din Europa de Sud a fost determinată de aşa-numitul centru de greutate în raport cu distanţa faţă de reţeaua de magazine fizice a grupului. La sfârşitul celui de-al patrulea trimestru al anului financiar 2023/24, portofoliul brandurilor LPP din această regiune va include deja peste 500 de magazine, iar planurile companiei sunt de a continua expansiunea în anii următori în ţări precum România sau Grecia. Prin urmare, asigurarea suportului logistic al livrărilor către o astfel de reţea de vânzări extinsă este esenţială pentru implementarea strategiei de business a grupului”, a declarat Sebastian Soltys, Preşedintele LPP Logistics.

Centrul va avea aproape 300 de angajaţi în diverse specializări. Pentru a atrage forță de muncă, sunt planificate două stații pentru transportul public, cu posibilitatea de a lansa linii de autobuz dedicate angajaților. 

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare