luni, mai 6, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneFondul de private equity PAG preia pachetul majoritar de acţiuni al Food...

Fondul de private equity PAG preia pachetul majoritar de acţiuni al Food Union Europe, care deţine şi producătorul român de înghetată Alpin

Tranzacţia se află în aşteptarea aprobării finale din partea autorităţilor de reglementare.

Fondul de investiții PAG Private Equity a finalizat preluarea pachetului majoritar de acțiuni al Food Union Europe, care deţine compania românească de producţie şi distribuţie a îngheţatei Alpin. 

Tranzacţia, aflată în aşteptarea aprobării finale din partea autorităţilor de reglementare, s-a realizat prin achiziţia de acţiuni de la fondator şi alţi acţionari privaţi. Nu au fost dezvăluite detaliile financiare ale tranzacției.

„PAG Private Equity a investit în Food Union Europe începând din februarie 2017. Credem ferm în poziţia sa de neegalat în principalele sale pieţe din Letonia, Estonia, Lituania, Danemarca, Norvegia şi România. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu managementul actual pentru a susţine creşterea şi extinderea continuă a Food Union, în special pe piaţa profitabilă a îngheţatei din România şi a gustărilor sănătoase, cu mărcile noastre consolidate şi oferta noastră de produse de înaltă calitate”, a declarat Lincoln Pan, Partener şi Copreşedinte, Private Equity la PAG, potrivit unui comunicat de presă.

După finalizarea tranzacţiei şi obţinerea aprobărilor necesare, estimată pentru primul trimestru din 2024, controlul operaţional complet asupra producţiei de lactate şi îngheţată şi distribuţia directă către consumatori în Europa va trece la PAG. Aceste operaţiuni includ mărci din Letonia (Rīgas piena kombināts, Valmieras piens şi Premia FFL), Estonia (Premia TKH), Lituania (Premia KPC), Danemarca (Premier Is, Hjem Is şi Frast), Norvegia (Isbjorn Is şi Den Norske Isbilen) şi România (Alpin57Lux).

Alpin, fondat în 1994 ca o afacere de familie, a intrat în portofoliul Food Union în 2016. Brandul este cunoscut pentru înghețata Transalpina, Fulg de nea, Polar Autentic și alte nouă produse destinate sectorului HoReCa. Compania produce și produse de patiserie și brutărie congelate.

„Food Union este astăzi un jucător puternic, rezilient şi bine poziţionat în regiunile în care anticipăm o creştere în viitor. Acest lucru se datorează mărcilor de produse robuste, dezvoltate istoric, precum şi concentrării companiei pe inovație în privinţa produselor. Prin investiţii în curs şi viitoare în tehnologii de fabricaţie, automatizare şi excelenţă operaţională în general, ne aşteptăm la o consolidare suplimentară pe pieţele interne şi la exporturi, în anii următori”, a spus Arturs Cirjevskis, CEO al Food Union Group în Europa.

Food Union, cel mai mare producător de înghețată în țările baltice și Danemarca, cu o prezență puternică în Norvegia și România, va continua să opereze sub numele său actual, sub conducerea lui Arturs Cirjevskis și a managerilor existenți ai companiei.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare