luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePhoton Energy a conectat la reţea o nouă centrală fotovoltaică, cu o...

Photon Energy a conectat la reţea o nouă centrală fotovoltaică, cu o capacitate de producţie de 3,9 MWp

Compania se așteaptă ca centrala să genereze venituri de aproximativ 550.000 de euro în 2024.

Photon Energy Engineering Romania, subsidiară a grupului olandez Photon Energy, a finalizat și conectat la rețea încă o centrală fotovoltaică, cu o capacitate de producție combinată de 3,9 MWp. 

Situată în Făget, județul Timiș, centrala electrică se întinde pe o suprafață de 6,6 hectare de teren viran, fiind dotată cu 7.280 de panouri solare combinate. Compania se așteaptă ca centrala să genereze venituri de aproximativ 550.000 de euro în 2024, pe baza prețurilor curente pentru energia electrică furnizată în bandă sau în PZU în România. Potrivit unui comunicat de presă, energia electrică produsă va fi vândută pe piața energiei pe bază comercială, fără niciun fel de sprijin guvernamental și fără un acord de cumpărare de energie electrică cu un distribuitor de energie. 

„Această ultimă adăugare completează extinderea portofoliului nostru în România la un total de nouă centrale electrice, cu o capacitate instalată totală de 35,4 MWp în 2023, împreună cu alte patru centrale electrice cu o capacitate instalată combinată de 16,9 MWp construite și așteptate să fie puse în funcțiune în lunile următoare. Având în vedere portofoliul solid de proiecte și evoluția dinamică a pieței, anticipăm un an plin de activitate în România în 2024”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

În prezent, portofoliul IPP (Independent Power Producer) al companiei include 97 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 127,3 MWp. Photon Energy dezvoltă proiecte fotovoltaice solare la scară utilitară, cu o capacitate combinată de peste 1,2 GWp MWp în Australia și pe piețele sale din Europa Centrală și de Est, inclusiv aproximativ 220 MWp în România, dintre care o capacitate totală de 16,9 MWp fiind într-o etapă de construcție avansată. 

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare