vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAnaliză Frames: Piața tichetelor de masă ar putea ajunge la un record,...

Analiză Frames: Piața tichetelor de masă ar putea ajunge la un record, peste 7 mld. euro, în 2024

Începând cu 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor de masă a crescut de la 35 la 40 de lei.

Tichetele de masă reprezintă, în 2024, unul dintre puținele instrumente eficiente în lupta cu inflația – în acest context, piața tichetelor are șanse să marcheze, în 2024, un record istoric, de peste 7 miliarde de euro. Analiștii Frames arată că această valoare poate fi atinsă doar dacă statul va oferi predictibilitate fiscală, va susține dreptul firmelor de a le oferi angajaților aceste beneficii, și nu va impune noi taxe și impozite.

Potrivit unei analize realizate de compania de consultanță, valoarea programului de tichete de masă ar putea depăși, în acest an, 31,68 miliarde de lei, luând în calcul o medie de 40 de lei pe tichet / 22 de zile pe lună. “Sunt peste 3 milioane de beneficiari care își vor putea vedea veniturile mai mari cu 880 de lei, în cazul unei norme complete de muncă. Adăugați și valoarea tichetelor cadou, a celor de studii, vacanță și a celorlalte tipuri de tichete și am putea ajunge, în 2024, la un stimul de peste 35 miliarde de lei, adică aproape 7 miliarde de euro.  E un pas semnificativ pentru susținerea puterii de cumpărare în condițiile în care, să nu uităm, consumul reprezintă principalul motor al economiei”’, afirmă Adrian Negrescu, managerul Frames.

Deși piața tichetelor are șanse să crească semnificativ în următorii ani, în România numărăm peste 1,5 milioane de angajați care încă nu beneficiază de aceste forme de susținere financiară. “Ce ar însemna ca toți cei aprox. 5,5 milioane de angajați înregistrați în REVISAL să primească tichete de masă? Ar fi o afacere excelentă pentru salariați, dar și pentru stat, pentru că ar susține, practic, puterea de cumpărare, mai ales în contextul inflației din 2024 și a provocărilor majore ce ne așteaptă în 2025, un an în care vom deconta economic toate efectele creșterilor de taxe și măsurilor luate în ultimii ani”’, mai adaugă Negrescu.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare