sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticEuroparlamentarul Vlad Gheorghe anunță că va sprijini juridic toți protestatarii pașnici în...

Europarlamentarul Vlad Gheorghe anunță că va sprijini juridic toți protestatarii pașnici în fața abuzurilor autorităților

Ridicarea de către poliție a activistei civice Angi Șerban de la o altă adresă decât cea pe care aceasta o are în buletin, percheziționarea și amprentarea ei în urma unei postări făcute pe social-media a agitat spiritele pentru câteva zile. Asta pentru că s-a generat un precedent destul de periculos care pune ideea de protest sub un semn al pericolului personal. Și atunci, europarlamentarul Vlad Gheorghe a anunțat că va sprijini juridic pe toți cei care, protestând pașnic, sunt abuzați sau intimidați de autorități.

Vlad Gheorghe, europarlamentar din partea grupului politic european Renew Europe, susține că această intimidare a celor care își manifestă public dorința de a protesta e un pericol la adresa democrației. Iar despre cazul Angi Șerban, acesta susține că e un abuz evident, de vreme ce „nici cea mai agresivă postare pe Facebook nu a avut vreodată așa o ripostă a organelor de forță„.

În urma acestui eveniment care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, Vlad Gheorghe anunță că se oferă voluntar în a oferi asistență juridică tuturor protestatarilor pașnici care vor să-și exercite dreptul democratic de a protesta.

Ajutor juridic pentru toți protestatarii pașnici: vă ajut dacă ați primit amenzi abuzive sau sunteți hărțuiți de autorități ! Scrieți în privat. Mesaj pentru autorități: nu mai hărțuiți oamenii, întâi dați-i amenzi lu’ Șoșoacă și faceti-i dosare și abia atunci ridicați ochii din pământ. P-aia n-o deranjați cu nimic, ba o protejați, și pe oameni îi intimidați cu penale. Oameni buni, fiți pașnici, respectați legea și așa nu au ce să vă facă! Abuzurile le vom anula în justiție.” – a scris europarlamentarul pe pagina sa de social-media.

Amintim că în cursul zilei de duminică, 14 ianuarie, activista civică Angi Șerban a fost ridicată de la o adresă care nu apare în actul ei de identitate și dusă la Secția 18 de Poliție din București, unde a fost percheziționată corporal, amprentată și anchetată. Totul, după ce protestatara, cunoscută de la protestele anti-corupție din perioada 2016-2018, a postat pe Facebook un mesaj pe care autoritățile l-au considerat instigare publică.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare