vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVectr Holdings cumpără Padova Agricultura şi Contara, o nouă tranzacție pe piața...

Vectr Holdings cumpără Padova Agricultura şi Contara, o nouă tranzacție pe piața agricolă

Vectr Farm Brăila, holdingul care facilitează achiziția, va integra cele două companii în ecosistemul Vectr Holdings.

Vectr Holdings, cu operațiuni agricole, distribuţie de maşini agricole, industria de fitness şi imobiliare în România, anunţă miercuri achiziţia companiilor Padova Agricultura şi Contara, prin intermediul Vectr Farm Brăila. 

„Vectr Holdings îşi propune să îşi consolideze poziţia pe piaţă, să crească productivitatea şi să stabilească noi standarde pentru eficienţă, sustenabilitate şi inovaţie. Urmărind permanent colaborarea cu toate părţile interesate, pentru a crea un impact pozitiv, pentru a stimula creşterea economică şi a contribui la comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea, în ciuda volatilității meteorologice fără precedent, cu care agricultura românească se confruntă în prezent (…)”, a declarat Chintan Surana, CEO al grupului Vectr Holdings, potrivit unui comunicat de presă.

Companiile afiliate Vectr Holdings au început activităţile în domeniul agricol local în 2015, cu 2.300 de hectare în exploatare, iar în ultimii 3 ani au extins aria de operare agricolă cu aproximativ 17.500 de hectare. Prin noile achiziţii, operaţiunile agricole ale Vectr Holdings au ajuns la aproximativ 27.000 de hectare de teren agricol.

Padova Agricultura, cu operațiuni în Brăila, s-a implicat în producţia şi comercializarea cerealelor în România, cu un portofoliu de culturi precum orez, porumb, grâu, orz, rapiţă, floarea soarelui, lucernă şi soia. Contara şi-a schimbat activitatea în anul agricol 2022, de la cultivarea orezului, la producţia de cereale, specializată în culturi precum porumb, grâu şi floarea soarelui.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare