marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePUNCTE-CHEIE. Cheia succesului

PUNCTE-CHEIE. Cheia succesului

În săptămâna 15-21 ianuarie, mari companii au anunțat achiziții pentru dezvoltarea și consolidarea portofoliului, în timp ce altele au finalizat proiecte importante pentru activitatea lor.

Delgaz Grid, parte din Grupul E.ON România, a finalizat un proiect de investiţii pentru modernizarea stațiilor de transformare Huşi, Stănileşti, Vetrişoaia, Fălciu, Murgeni. Proiectul, în valoare de 37,2 milioane lei, a fost cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon, Obiectivul specific 6.1: Creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate (biomasă,biogaz, geotermal) -distribuţie. 

nextE, companie de energie regenerabilă care funcţionează în regim de Producător Independent de Energie (IPP), a semnat un contract Corporate PPA (Power Purchase Agreement) între un consumator şi un producător de energie regenerabilă. nextE va investi aproximativ 35 milioane euro pentru proiectarea şi implementarea unei centrale fotovoltaice compusă din 78.000 de panouri fotovoltaice şi 130 de invertoare, precum şi o staţie proprie de 110/20kV. Centrala va fi dezvoltată pe o suprafaţă de 50 de hectare în regim agri PV, care permite continuarea pe amplasamentul centralei a activităţii de păşunat.

Bosch înfiinţează o nouă companie în Timişoara, Bosch Global Business Services SRL, unde va transfera cei 1.400 de angajaţi ai Bosch Service Solutions SRL. ”Bosch se extinde prin înfiinţarea unei noi entităţi legale în Timişoara, Bosch Global Business Services SRL, decizie care va avea impact asupra unui număr de aproximativ 1.400 de angajaţi. Divizia Global Business Services va fi transferată din Bosch Service Solutions SRL, companie prezentă în Timişoara din 2007, către o nouă entitate juridică. Această hotărâre se bazează pe obiectivul de creştere şi consolidare a portofoliului de servicii. Schimbarea organizaţională nu va avea niciun impact asupra condiţiilor de muncă ale angajaţilor transferaţi”, precizează compania.

Transilvania Construcţii a finalizat construcția unui nou parc logistic, TRC Park Bacău, cu o suprafaţă de aproape 25.000 de mp, o investiție de peste 15 milioane de euro. TRC Park Bacău are o suprafaţă de aproape 25.000 de mp şi găzduieşte companii din diverse industrii: Interbrands Orbico, Sonoma Sportswear şi Dona Logistica. 

Banca Transilvania a acordat o finanţare de aproape 32 de milioane de euro companiei Softronic din Craiova pentru modernizarea a 19 locomotive electrice. „BT este principalul finanţator al Softronic, cu care colaborează de peste 20 de ani. Prin această nouă finanţare, Banca Transilvania contribuie la creşterea sustenabilităţii sectorului transporturi din România şi a companiilor de producţie cu capital privat românesc”, anunță banca într-un comunicat de presă. Contractul, în valoare totală de 100 de milioane de euro, a fost atribuit prin achiziţie publică în cadrul Programului de modernizare şi achiziţii de material rulant, finanţat prin PNRR. Locomotivele modernizare vor ajunge la CFR Călători.

Alpha Bank a anunțat finalizarea preluării operaţiunilor Orange Money România, respectiv portofoliul de clienţi, aplicaţia mobilă, portofoliul de carduri de credit şi angajaţii. Prin integrarea activităţilor, banca îşi extinde semnificativ baza de clienţi şi oferta de soluţii digitale, devenind astfel „un jucător important în sectorul bancar digital din România”. „În urma parcurgerii tuturor etapelor prevăzute din punct de vedere legal, suntem bucuroşi să anunţăm finalizarea procesului de preluare a operaţiunilor locale ale Orange Money de către Alpha Bank Romania. Astfel, continuăm să îmbinăm tradiţia, inovaţia şi flexibilitatea care ne caracterizează, adăugând agilitatea şi competenţele Orange Money pentru a oferi clienţilor noştri o experienţă digitală superioară“,  a declarat Sergiu Oprescu, preşedinte executiv al Alpha Bank Romania şi director general al Reţelei Internaţionale Alpha Bank Group.

Unul dintre cei mai mari jucători din industria FMCG la nivel global, grupul anglo-olandez Unilever a decis vânzarea brandurilor românești din sectorul de hrană sănătoasă Frufru şi Urban Monkey. Cele două business-uri se întorc la fondatorul lor, Mihai Simiuc. Potrivit oficialilor Unilever, această nouă tranzacție nu include unitatea de producție și Cooperativele Frufru. „În urma unei analize strategice detaliate, Unilever a decis să vândă brandurile Frufru și Urban Monkey către Mihai Simiuc, fondatorul acestora. (…) Mihai Simiuc urmează să dezvolte un nou capitol pentru brandurile Frufru și Urban Monkey, promovând în continuare un stil de viață sănătos”.

Vectr Holdings (foto), cu operațiuni agricole, distribuţie de maşini agricole, industria de fitness şi imobiliare în România, anunţă miercuri achiziţia companiilor Padova Agricultura şi Contara, prin intermediul Vectr Farm Brăila. Companiile afiliate Vectr Holdings au început activităţile în domeniul agricol local în 2015, cu 2.300 de hectare în exploatare, iar în ultimii 3 ani au extins aria de operare agricolă cu aproximativ 17.500 de hectare. Prin noile achiziţii, operaţiunile agricole ale Vectr Holdings au ajuns la aproximativ 27.000 de hectare de teren agricol.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare