sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticVlad Gheorghe își anunță retragerea din USR: "Drumurile noastre se despart"

Vlad Gheorghe își anunță retragerea din USR: „Drumurile noastre se despart”

Vlad Gheorghe a anunțat duminică faptul că se rupe de USR, partidul care i-a susținut până acum cariera politică. Acesta spune că rămâne loial crezului USR din 2016, de a schimba România în bine, dar susține ferm că nu va accepta compromisuri, precum obediența față de șef, plata peșcheșului solicitat de conducerea partidului și loialitatea de gașcă.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe, din partea grupului politic european Renew Europe reacționează din nou la adresa partidului în care și-a început cariera politică, după ce în urmă cu o săptămână n-a fost primit la un eveniment al partidului, pe motiv că nu și-ar fi plătit cotizația de europarlamentar către formațiunea politică. Se pare că plata unei contribuții de 10% din valoarea banilor câștigați în timpul ocupării unei funcții alese este o practică în USR. Și Vlad Gheorghe a refuzat să mai plătească „zeciuiala”.

Într-o postare pe contul său de social-media, Vlad Gheorghe anunță că nu a primit niciun răspuns oficial sau neoficial de la conducerea USR cu privire la situația sa în partid și spune că declarațiile lui Ctălin Drulă și ale oamenilor care gravitează în jurul lui cu privire la acest subiect au fost de-a dreptul halucinante.

Fie am o suspendare de 24 de luni – unica din istoria partidului, nu mai există alt membru, nu zic europarlamentar care să aibă o suspendare continuă de doi ani și să nu meargă mai departe sancțiunile – fie am dus presupuse negocieri cu alte partide și târguri pentru funcții. Inexplicabilă ”strategie” să mai ai doi europarlamentari și p-unul să-l ții pe la uși cu fake-news – încă o dovadă că viziunea politică a ”liderilor” care-au acaparat USR este una cel puțin limitată. Repet, la fel ca lista impusă din pixul șefului Drulă pentru alegerile europarlamentare, problema nu este numele meu sau persoana mea, ci acest modus operandi, acest ”leadership” care a transformat USR într-un PSD mai mic și cu scor la sfert în sondaje. Nu, USR nu este o ”victimă”, nu e nicio conspirație la mijloc, pur și simplu astea sunt rezultatele conducerii USR în ultimii ani.” – susține Vlad Gheorghe.

Acesta mai spune că tocmai această situația a dus USR în buza prăpastiei în plin an electoral și spune că nu e o întâmplare că partidul a ajuns pe locul al patrulea în opțiunile românilor. Mai mult, el mai arată că hemoragia de membri din USR nu e nici ea o chestiune de neînțeles, de vreme ce USR nu mai este o alternativă la actualele partide politice.

„Este tragic și extrem de dureros să ajungă partidul ”altfel” de la alegeri interne pentru a-și desemna candidații la condiționarea drepturilor statutare de obediența față de șef, peșcheșul dat la stăpânire și loialitatea față de gașcă, nu de principii. Am refuzat, refuz și voi refuza astfel de compromisuri. Cât timp acesta este prețul pe care trebuie să-l plătesc pentru a rămâne în USR, drumurile noastre se despart.” – mai punctează europarlamentarul.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare