miercuri, aprilie 17, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneHidroelectrica a investit 12,5 mil. lei în modernizarea a 10 staţii electrice...

Hidroelectrica a investit 12,5 mil. lei în modernizarea a 10 staţii electrice din Sucursala Hidrocentrale Haţeg

Staţiile electrice fac parte din Amenajarea Hidroenergetică Râul Mare Aval şi au fost puse în funcţiune între anii 1986 şi 1992.

Producătorul de energie electrică Hidroelectrica a anunțat miercuri finalizarea lucrărilor de modernizare a zece staţii electrice de 110kV din SH Haţeg, în urma unor investiţii totale de 12,5 milioane de lei, fără TVA. 

Staţiile electrice fac parte din Amenajarea Hidroenergetică Râul Mare Aval şi au fost puse în funcţiune între 1986 şi 1992, cu rolul de a evacua energia electrică produsă de mai multe centrale hidroelectrice. Acestea sunt: CHE Clopotiva, CHE Ostrovu Mic, CHE Ostrovu Mare, CHE Cîrneşti I, CHE Cîrneşti II, CHE Păclişa, CHE Toteşti I, CHE Toteşti II, CHE Haţeg şi CHE Orlea. 

”(…) Prin creşterea automatizării, îmbunătăţirea siguranţei şi disponibilităţii staţiilor electrice, eficientizare şi reducerea costurilor de mentenanţă, ne concentrăm pe o transformare completă. Digitalizarea proceselor este esenţială în această evoluţie, iar acest proiect reprezintă o contribuţie semnificativă la eficienţa operaţională şi durabilitatea infrastructurii energetice a ţării (…)”, a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica

Lucrările au fost finalizate în decembrie 2023, iar recepţia punerii în funcţiune a celor zece staţii a fost programată pentru miercuri, 14 februarie, după efectuarea probelor de 72 de ore. 

Hidroelectrica operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW și deține un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare