vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMinisterul Energiei semnează contractul de finanţare pentru centrala pe gaz de la...

Ministerul Energiei semnează contractul de finanţare pentru centrala pe gaz de la Işalniţa, de aproape 850MW. Valoarea se ridică la 253 mil. euro

Proiectul Işalniţa face parte din Planul de Restructurare a CE Oltenia, aprobat de Comisia Europeană în ianuarie 2022.

Ministerul Energiei anunță vineri semnarea contractului de finanțare pentru construirea unei centrale electrice cu ciclu combinat pe bază de gaz natural, de aproximativ 850MW, la Işalniţa, județul Dolj. Valoarea decontată din Fondul pentru Modernizare este de 1,25 miliarde de lei, respectiv 253,1 milioane de euro.

“Astăzi, 23 februarie, Ministerul Energiei anunţă semnarea contractului de finanţare în cadrul  Programul-cheie 2- construirea de capacităţi electrice de tip turbină cu gaz cu ciclu combinat (CCGT) ce pot fi adaptate pentru  funcţionarea pe hidrogen, necesare pentru realizarea tranziţiei de la cărbune şi pentru echilibrarea reţelei, cu finanţare din Fondul pentru modernizare, al cărui beneficiar este CCGT POWER IŞALNIŢA SA”, arată reprezentanţii instituţiei, într-un comunicat de presă.

CCGT Power Işalniţa a fost înfiinţată în baza acordului acţionarilor din septembrie 2023 încheiat între Societatea Complexul Energetic Oltenia şi producătorul de aluminiu Alro. CE Oltenia deţine 59,9%  din capitalul social al firmei care va construi centrala electrică pe gaze, contribuind cu 65 de milioane de euro la proiect, în timp ce Alro va participa cu o cotă de 40,1%, reprezentând o contribuţie de peste 43,5 milioane de euro.

Proiectul Işalniţa face parte din Planul de Restructurare a CE Oltenia, aprobat de Comisia Europeană în ianuarie 2022, care prevede, printre altele, construirea a două centrale pe gaze și a 8 parcuri fotovoltaice.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare