marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneOMV Petrom va construi două unități de producție de hidrogen verde la...

OMV Petrom va construi două unități de producție de hidrogen verde la Petrobrazi. Investiție de 140 mil. euro, din care 50 mil. prin PNRR

Cantitatea anuală de hidrogen verde care ar urma să fie obținută la Petrobrazi este estimată la 8 kilotone.

OMV Petrom a anunțat luni semnarea a două contracte de finanțare, prin PNRR, pentru construirea a două capacități de producție de hidrogen verde cu o capacitate totală de 55 MW la rafinăria Petrobrazi. Valoarea maximă a finanțării obținute este de 50 de milioane de euro, iar valoarea investiției totale este de aproximativ 140 milioane de euro.  

Finanțarea a fost obținută în urma reluării în iulie 2023 a procedurii pentru proiecte de sprijinire a investițiilor în hidrogen verde, inițial lansată în 2022. Proiectul vizează construirea a două instalații de electroliza apei, de 35 MW și 20 MW. Întregul proces va fi alimentat cu energie din surse regenerabile, potrivit unui comunicat de presă al companiei, iar cantitatea anuală de hidrogen verde care ar urma să fie obținută la Petrobrazi este estimată la opt kilotone.

”Prin Strategia 2030, ne-am angajat să susținem tranziția energetică în România și în regiune, cu investiții de circa 11 miliarde de euro până la sfârșitul acestui deceniu, din care circa 35% vor susține proiecte cu emisii scăzute și zero de carbon. Am făcut pași importanți în proiecte de regenerabile și de electro-mobilitate, iar cu acest proiect adăugăm hidrogenul în portofoliul nostru de proiecte cu conținut redus de carbon”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom. 

În prezent, proiectele sunt în faza de proiectare, având ca obiectiv decizia finală de investiție în 2024.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare