Petiția, care poate fi semnată de oricine AICI, este adresată Ministerului Sănătății, Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanța și Colegiului Medicilor din Constanța. Ea face referire la cele două anchete publicate de noi și reiterează faptul că nici în urma dezvăluirilor presei, instituțiile responsabile nu au reacționat în niciun fel.
De altfel, singurul demers care s-a făcut e un audit intern realizat de Regina Maria, audit ale cărui rezultate nu le cunoaștem încă.
Foștii pacienți ai lui Ștefan Mindea cer autorităților de resort să se implice în rezolvarea unei probleme uriașe, care ar trebui să împiedice pe viitor fapte de înșelăciune sau malpraxis din partea acestui medic, care are clientelă din întreaga țară.
„Medicul neurochirurg Ștefan Mindea practică medicina în sistemul privat, în Constanța și se prezintă (printre altele) ca fiind fondatorul Clinicii ANSI – American NeuroSurgery Institute, însă această entitate există doar ca denumire. Dr. Ștefan Mindea NU are un sediu propriu în care să își desfășoare activitatea: consultă în spațiul Policlinicii Pozimed (Regina Maria) și operează în spațiul Spitalului HEKA.
Modul în care și-a construit și își conduce afacerea sfidează nu doar legislația fiscală și cea penală, ci și o mulțime de prevederi ale legislației din domeniul sănătății. Iar asta se întâmplă și se știe de ani de zile. În plus, pe numele său există de multă vreme plângeri atât penale, cât și la Colegiul Medicilor din Constanța, însă fără rezultat.” – arată inițiatorii petiției lansate recent pe platforma Declic.
Aceștia cer susținerea publică pentru atingerea mai multor deziderate, absolut firești:
„Vrem să fie verificată de urgență legalitatea actelor de comerț cu proteze spinale și dispozitive implantabile pe care le derulează prin firmele sale, în special prin AMERICAN NEUROSUGERY CLINIC SRL.
Vrem să fie obligat să respecte dreptul pacienților la informația medicală și să o ofere în mod complet și corect.
Vrem să fie obligat să includă prețul protezelor și dispozitivelor implantabile în tariful pentru serviciile medicale oferite, așa cum prevede legislația din domeniu, iar documentele fiscale eliberate ulterior intervenției să conțină denumirea lor exactă (cea dată de producător). Așa cum procedează acum este atât ilegal, cât și imoral, mai ales din punct de vedere al eticii medicale. Niciun neurochirurg din lumea asta nu lucrează cu „marfa” pacientului.
Vrem să fie obligat să includă pe site-ul propriu informații privind tarifele practicate, așa cum prevede legislația în vigoare.
În concluzie, vrem ca activitatea acestui medic să fie investigată sub toate aspectele de autoritățile nu doar în măsură, ci și obligate, prin legislație, să o facă.” – se mai arată în petiție.
Amintim că Ștefan Mindea este un neurochirurg din Constanța care este acuzat de mai mulți foști pacienți de înșelăciune și malpraxis. Cazurile descoperite de noi în cursul celor două anchete deja publicate nu sunt singurele. În ultimele săptămâni am primit și noi constant informații de la zeci de persoane care aduc acuzații similare.