vineri, mai 17, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneSimtel Team preia Oasis Green Energy 3, companie de proiect care dezvoltă...

Simtel Team preia Oasis Green Energy 3, companie de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic în judeţul Bihor

În urma finalizării proiectului, parcul va genera anual aproximativ 6,5 GWh.

Compania românească de inginerie şi tehnologie Simtel Team, listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă luni achiziţionarea integrală a Oasis Green Energy 3, o companie de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic în Salonta, judeţul Bihor, cu o capacitate instalată de 5,35 MWp DC (putere maximă la nivelul panourilor).

Se estimează că proiectul va fi finalizat integral în următoarele şase luni, întrucât o parte din lucrările necesare, respectiv cele de racordare la reţeaua naţională, sunt deja finalizate. Parcul fotovoltaic urmează sa fie exploatat integral de către Simtel Team.

„Prin intermediul tranzacției, Compania va achiziționa un proiect „ready to build”, cu o capacitate instalată planificată de 5,35 MWp DC, pe un teren în suprafață de 69.800 mp situat în Salonta, județul Bihor. Proiectul are toate autorizațiile obținute și este pregătit pentru demararea imediată a implementării. Lucrările de racordare la rețeaua energetică națională sunt deja finalizate”, au anunțat reprezentanții la Bursa de Valori București.

În urma finalizării proiectului, parcul va genera anual aproximativ 6,5 GWh și va reduce cantitatea anuală de CO2 cu circa 3.965 tone.

În prezent, Simtel deţine 6 astfel de parcuri, aflate în diverse stadii de implementare, iar la momentul finalizării lucrărilor pentru toate proiectele vor avea o putere instalată totală de aproximativ 75 MWp DC şi vor genera anual o producţie de circa 100 GWh.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare