vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDenunțuri în cascadă împotriva lui Marcel Ciolacu: "A dovedit încă o dată...

Denunțuri în cascadă împotriva lui Marcel Ciolacu: „A dovedit încă o dată că nu este decât un combinator politic fără nicio intenție de a acționa în favoarea României”

După ce a declarat că România va pierde procesul cu Gabriel Resources în cazul Roșia Montană, Marcel Ciolacu este acuzat de subminarea intereselor economiei naționale și de abuz în serviciu de către lideri ai opoziției, care au făcut și denunțuri în cursul zilei de astăzi.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a depus plângere penală împotriva premierul PSD Marcel Ciolacu pentru manipularea pieței, abuz în serviciu, deturnarea de fonduri și înșelăciune în cazul Roșia Montană. Tot astăzi, președintele USR a trimis sesizări și la Autoritatea de Supraveghere Financiară și Agenția Națională de Integritate, cerând celor două instituții să verifice, potrivit atribuțiilor ce le revin, dacă premierul Marcel Ciolacu a încălcat legile.

În plângerea penală, președintele USR solicită verificarea încălcării legii cu privire la patru infracțiuni grave.

În cele șapte pagini ale sesizării sunt menționate, în detaliu, argumentele juridice care au dus la formularea acestor acuzații.

În denunț se arată că premierul Marcel Ciolacu, dar și ceilalți miniștri români care au făcut declarații înainte de finalizarea procesului știau că „declarațiile pe care le făceau erau de fapt false și înșelătoare sau, cel puțin, nu era necesar să fie afirmate și au acționat cu intenție directă. Aceste declarații au avut în mod rezonabil un efect semnificativ asupra prețului de piață al acțiunilor Gabriel Resources”.

„Declarațiile mincinoase făcute de Ciolacu cu privire la pierderea procesului Roșia Montană trebuie investigate de autorități și nu pot rămâne fără consecințe. De la abuz în serviciu până la manipularea pieței și subminarea intereselor economiei naționale, Ciolacu a bifat infracțiunile contra intereselor României. A dovedit încă o dată că nu este decât un combinator politic fără nicio intenție de a acționa în favoarea României”, subliniază Cătălin Drulă, președintele USR.

Valoarea acțiunilor Gabriel Resources s-a dublat în februarie, pe fondul declarațiilor PSD și PNL, care anunțau pierderea procesului și plata unor despăgubiri de 6 miliarde de dolari. Aproape exclusiv pe baza declarațiilor premierului PSD din România, acționarii au câștigat mai mult de 300 de milioane de dolari, într-o singură lună.

Sâmbătă, Drulă a mai trimis o sesizare oficială la Ontario Securities Commission, instituția care supervizează tranzacțiile bursiere din Canada, pentru a investiga o posibilă manipulare a acțiunilor companiei Gold Corporation.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Este inacceptabil ca un lider politic sa actioneze cu rea credinta si sa incalce legea in folosul propriilor interese. Felicitam initiativa presedintelui USR, dl. Catalin Drula, de a depune plangere penala impotriva premierului PSD Marcel Ciolacu, care a manipulat piata si a deturnat fonduri in cazul Rosia Montana. Este important ca aceste actiuni sa nu ramana fara consecinte si sa fie investigate de catre institutiile abilitate, pentru a se asigura respectarea legilor si a intereselor economice nationale. Este alarmant faptul ca declaratiile false facute de premierul Ciolacu au dus la dublarea valorii actiunilor companiei Gold Corporation, cauzand pierderi semnificative pentru Romania. Speram ca justitia sa fie facuta si ca astfel de practici sa fie eradicate din sfera politica. Bravo, USR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare