vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneProducătorul de medicamente Antibiotice a pus în funcţiune o centrală fotovoltaică pe...

Producătorul de medicamente Antibiotice a pus în funcţiune o centrală fotovoltaică pe platforma industrială de la Iaşi. Investiție de 11,8 mil. lei, cofinanţată prin PNRR

Pentru acest an, compania își propune să mai implementeze un ansamblu de panouri fotovoltaice pe cladirile sale, cu o putere de 1,2 MW.

Producătorul de medicamente Antibiotice Iași anunță joi la Bursa de Valori București (BVB) punerea în funcțiune a unei centrale electrice fotovoltaică de 2,5 MW, în urma unei investiții totale în valoare de 11,8 milioane lei. 

O parte din fonduri, respectiv 4,07 milioane lei, au fost acordate de Ministerul Energiei din fonduri europene aferente Planului Național de Redresare şi Reziliență (PNRR).

„Centrala electrică fotovoltaică asigură producerea unei cantități anuale de energie electrică care va acoperi 26,4% din necesarul funcționarii platformei industriale de la Iași, prin raportare la consumul înregistrat în anul 2021. Noua facilitate va produce, în medie, 3.500 MWh/an, reducând amprenta de carbon cu peste 2.000 de tone anual și va contribui, astfel, la dezvoltarea rezilienței la schimbările climatice prin reducerea emisiilor cu efect de seră”, scrie compania la BVB. Centrala este amplasată pe platforma companiei și se întinde pe o suprafață construită de 31.428 m2, fiind instalate 4680 panouri fotovoltaice.

„Reducerea amprentei de carbon, în perspectiva UE de a atinge neutralitatea climatică în orizontul 2050, reprezintă o preocupare strategică pentru Antibiotice. Ne-am construit o strategie privind eficiența energetică pe platforma noastră care să asigure un anumit grad de autonomie energetică în procesele industriale, iar această investiție reprezintă un pas important în această direcție. Din totalul energiei anuale consumate vom asigura, prin acest parc fotovoltaic, peste un sfert din surse regenerabile și acest aspect va contribui semnificativ la procesul de decarbonizare”, a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice Iași.

Pentru acest an, compania își propune să implementeze un ansamblu de panouri fotovoltaice pe cladirile sale, cu o putere de 1,2 MW, pentru a asigura aproximativ 35% din necesarul platformei industriale.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare