luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneChimcomplex îl numește pe britanicul Steve Hunt în funcţia de CEO și...

Chimcomplex îl numește pe britanicul Steve Hunt în funcţia de CEO și adoptă un plan de reduceri de costuri

Chimcomplex a aprobat "Planul de Măsuri de Precauție și Dezvoltare Accelerată" pentru anul 2024, care vizează reduceri de costuri și accelerarea investițiilor, și l-a numit pe Steve Hunt la conducere.

Chimcomplex, principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, a anunțat miercuri aprobarea „Planului de Măsuri de Precauție și Dezvoltare Accelerată” pentru anul 2024, care vizează reduceri de costuri și accelerarea investițiilor.

Printre principalele aspecte ale noii strategii se numără redimensionarea structurii de administrare a companiei, prin reducerea numărului de administratori de la 7 la 5 și de comisii de la 5 la 3, precum și a organigramei de management prin desființarea și/sau comasarea a 11 poziții de conducere. 

Pe partea de proiecte, compania vizează accelerarea investițiilor în 5 proiecte strategice începute în urmă cu 3 ani și care au ajuns la maturitate. „În același timp, GreenComplex va accelera activitățile de producție în domeniul chimiei verzi și reciclării chimice, iar Chimcomplex lansează un studiu de fezabilitate pentru primul combinat de bio-chimie din România, cu activități de producție la Iași și de cercetare la București și Buzău”, se mai arată în raportul publicat la Bursa de Valori București.

Chimcomplex mai menționează că celelalte drepturi salariale nu vor fi afectate de acest plan și că nu se acordă dividende.

În plus, consiliul de administraţie al Chimcomplex l-a numit pe Steve Hunt, cetăţean britanic, în funcţia de director general al companiei, cu mandat de patru ani, începând cu data de 1 iunie. „Cu peste 40 de ani de experienţă în domeniul executiv, domnul Hunt a ocupat diverse poziţii de conducere în Europa, Asia şi America, consolidându-şi expertiza în management general, comercial şi strategic. În ultimii ani, a îndeplinit roluri cheie, printre care Vicepreşedinte pentru Dezvoltare şi Strategie Comercială la Nouryon Technology Solutions în Regatul Unit, Director de Marketing pentru Polymer Chemicals la AkzoNobel în SUA şi Vicepreşedinte pentru Organic Peroxides la AkzoNobel în China”, scrie compania. Totodată, Adrian Teotoc a preluat poziția de director financiar, pe un mandat de patru ani, care va începe pe 1 iunie.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare