luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneProtest în Piața Victoriei pentru adolescenții uciși de Vlad Pascu: "Justiția nu...

Protest în Piața Victoriei pentru adolescenții uciși de Vlad Pascu: „Justiția nu este de partea noastră!”

Părinții adolescenților uciși de Vlad Pascu în accidentul din 2 Mai cheamă oamenii la un protest împotriva felului în care decurge judecarea criminalului. Ștefan Dragomir, tatăl Robertei, anunță că manifestația e autorizată și toți cei care vor dori să li se alăture vor purta un articol vestimentar alb în partea de sus a corpului.

Protestul va avea loc sâmbătă, 13 aprilie, începând cu ora 19.00 în Piața Victoriei. Motivul pentru care părinții victimelor s-au mobilizat este, în primul rând, felul în care decurge judecarea procesului, dar și faptul că se încearcă, prin avocații lui Vlad Pascu, interpretarea situației ca pe o vină a celor doi adolescenți, care ar fi circulat neregulamentar.

La toate acestea se adaugă și situație incredibil de dureroasă generată de atitudinea judecătoarei de la Constanța, care a invocat în sală numele uneia dintre victime, întrebând dacă aceasta e în sală, dar și atitudinea tatălui lui Vlad Pascu, care a declarat jurnaliștilor că cei doi adolescenți nu veneau de la teatru și sigur consumaseră alcool.

Toate aceste elemente dureroase din felul în care se judecă acest caz care a cutremurat întreaga țară i-au determinat pe părinții copiilor uciși să cheme lumea la un protest. Unul care să atragă atenția asupra stării generale a sistemului de justiție din România și asupra situației particulare a copiilor lor, care nu-și găsesc dreptatea post-mortem.

„Nu este de ajuns! Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există și de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul! Pe 4 aprilie, s-a declarat “prima victorie” pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat și cât de interpretabile sunt legile. Pentru faptele comise (condus sub influența substanțelor, lipsa actelor, ucidere, vătămare corporală, fuga de la locul faptei), avocații lui Vlad Pascu dau vina pe victime, spunând că acestea au circulat neregulamentar. Statul trebuie să ne ofere siguranță pe străzi, cum aceasta nu există, facem apel la toți cetățenii să fie alături de noi pentru a ne spune cuvântul și pentru a le face dreptate lui Sebi și Robertei.”, se arată în descrierea evenimentului postat pe rețelele de socializare.

Disperarea părinților celor doi tineri uciși are legătură cu sistemul de justiție românesc și la el fac referire, atunci când cheamă oamenii să li se alăture.

„Justiția nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului. Justiția nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu își au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului ce a soldat cu victime, judecătoarea se întreaba dacă una dintre victime este în sală. Noi, dar și cei pentru a căror dreptate luptăm, nu merită asta.”

Detalii despre eveniment AICI:

https://www.facebook.com/events/753001003566139/?ref=newsfeed

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare