sâmbătă, iunie 15, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePercheziţii ale Parchetului European la Bucureşti într-un caz de fraudă de 8...

Percheziţii ale Parchetului European la Bucureşti într-un caz de fraudă de 8 mil. euro cu echipamente medicale în perioada pandemiei 

Se estimează că activităţile documentate până acum în cadrul anchetei au cauzat un prejudiciu de peste 8 milioane de euro bugetului UE.

Parchetul European (EPPO) anunţă că a efectuat, marţi, cinci percheziţii în Bucureşti, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro cu fonduri europene pentru achiziţionarea de echipamente medicale în timpul pandemiei de COVID-19. 

Potrivit unui comunicat al EPPO emis miercuri, în perioada 2020 – 2022, s-a constituit o reţea infracţională pentru manipularea achiziţiilor publice de măști de protecție, dezinfectanţi şi echipamente medicale pentru spitale, şcoli şi alte unități municipale, în beneficiul unor furnizori prestabiliţi, care făceau parte din schema de fraudare.

Trei persoane cercetate au fost duse la biroul EPPO din Bucureşti pentru a fi informate cu privire la statutul lor de suspecţi.

Furnizarea echipamentului medical a fost finanțată prin programul „Asistență pentru redresare, coeziune și teritoriile Europei” (REACT-UE), un instrument financiar european pentru asistenţă în vederea ameliorării efectelor provocate de pandemia de COVID-19.

Se estimează că activităţile documentate până acum în cadrul anchetei au cauzat un prejudiciu de peste 8 milioane de euro bugetului UE. Ancheta este în desfăşurare, pentru a stabili amploarea activităţilor infracţionale suspectate şi prejudiciul cauzat.

La investigaţii participă Poliţia Română – Direcţia de Operaţiuni Speciale, Direcţia Generală Anticorupţie şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare