sâmbătă, iunie 15, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePovestea militarului expert în inginerie aerospațială, cu misiuni în Ucraina, care a...

Povestea militarului expert în inginerie aerospațială, cu misiuni în Ucraina, care a devenit designer și își prezintă colecțiile la Paris, Milano și pe catwalkul Romanian Fashion Week

Peste 100 de designeri se reunesc la Iași, în acest weekend, la Romanian Fashion Week, cel mai longeviv festival dedicat modei din Romania, care anul acesta împlinește 25 de ani de la prima sa ediție. Printre creatorii de modă ale căror colecții vor fi prezentate pe catwalkul din Grădinile Palas este și Vlad Vraciu, militar, care a devenit, în ultimii ani, unul dintre cei mai cunoscuți designeri din România, dar și pe plan internațional.

Absolvent al Academiei Tehnică Militară „Ferdinand I” din București, secția Inginerie Aerospațială, și al Academiei Navale „Mircea Cel Bătrân”, secția Electronică Navală, Vlad Vraciu și-a format o carieră solidă în domeniul militar, participând la peste 20 de misiuni internaționale în țări precum Ucraina, Georgia, Turcia, Bulgaria, Grecia, Israel, Egipt, Siria, Cipru, Spania. În urmă cu câțiva ani, însă, a ales să urmeze cursurile unei școli de design vestimentar și a lansat LUNAR Laboratories, brand care abordează un stil alternativ cu valențe dark-futuriste. În doar doi ani, colecțiile sale au fost prezentate în cadrul Paris Fashion Week, Berlin Fashion Week și Milano Fashion Week.

Viziunea creativă a brandului este centrată în jurul experienței în domeniul Ingineriei Aerospațiale și scoate în evidență linii clare, unghiuri drepte, forme sau straturi, transpuse din dinamica aparatelor de zbor în piese ready-to-wear. La RCW vom prezenta, în premieră, o nouă colecție LUNAR Laboratories. Cum fiecare colecție reprezintă o călătorie, un attempt de a ajunge pe Lună, și momentul pe care îl vom prezenta la RCW va fi o experiență, ba chiar va fi momentul în care călătoria echipei noastre se va apropia de reușită. Iar pentru ca această călătorie să fie una de succes, vom prezenta pe scena RCW costume pregătite și realizate în viziunea noastră proprie despre viitorul în fashion design”, a povestit designerul Vlad Vraciu pentru publicul RCW.

Pentru Vlad Vraciu a venit la Iași artista și modelul Lily Gatins, în vârstă de 52 de ani, care va urca vineri pe scena Romanian Fashion Week pentru a prezenta brand-ul LUNAR Laboratories. Născută în Republica Dominicană, Lily Gatins a debutat în modeling în Statele Unite ale Americii, deși în scurt timp și-a dat seama că adevărata ei pasiune este design-ul și stilismul vestimentar. Prezentată în reviste precum Elle UK, Vogue Street, Vogue Beauty sau Vanity Fair, de numele ei se leagă numeroase colaborări cu artiști renumiți precum Ellen von Unwerth, Lil Peep, Gelareh Designs, Felipe Davila, Bill Cunningham.

Vlad mi-a propus să particip la Romanian Creative Week, iar invitația sa autentică și sinceră m-a convins. Am o conexiune specială cu LUNAR, iar colecția pe care a realizat-o are forme incredibile și detalii care îți taie respirația. O abordare avant-gard și futuristă nu doar pentru viitorul modei, ci și pentru nașterea unuia dintre cei mai buni designeri ai acestei generații. Sunt fericită că sunt în România, este prima mea vizită în această țară frumoasă, și sunt entuziasmată pentru că trăiesc un moment epic de fashion”, a transmis Lily Gatins.

Romanian Fashion Week începe vineri, 24 mai, la ora 20.00, și durează tot weekendul, ultima seară de festival fiind 26 mai. Pentru toate show-urile de modă din acest weekend, care se vor desfășura în Grădinile Palas din capitala Moldovei, machiajul va fi asigurat de echipa Lancôme, în coordonarea NMA Alexandru Abagiu, iar hair styling-ul poartă semnătura echipei Philips, coordonată de Ambasador Philips Sorin Stratulat

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare