miercuri, iulie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCNA a amendat Radio Dobrogea cu 10.000 de lei pentru emisiunea în...

CNA a amendat Radio Dobrogea cu 10.000 de lei pentru emisiunea în care ÎPS Teodosie a sfătuit o femeie abuzată de soț „să-și ducă crucea”

Sancțiunea este aplicată pentru că radioul nu a informat ascultătorii despre numărul de telefon special, Telverde, destinat victimelor violenţei domestice, nu pentru declarațiile propriu-zise ale ÎPS Teodosie sau pentru conduita moderatorului.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amendat marți cu 10.000 de lei postul Radio Dobrogea, deținut de Arhiepiscopia Tomisului, în urma emisiunii din data de 24 iunie în care Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a sfătuit o femeie abuzată psihologic de soț „să-și ducă crucea”. Sancțiunea este aplicată pentru că radioul nu a informat ascultătorii cu privire la numărul de telefon special Telverde, destinat victimelor violenţei domestice. Legea audiovizualului obligă radiourile și televiziunile să prezinte acest număr în situații de acest tip.

Vezi și ÎPS Teodosie, sfat pentru o femeie abuzată psihologic de soț: „Să își ducă crucea. Soluția este să nu vă despărțiți”

„După mulți ani de căsătorie, s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie. Aș putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza de lipsei de empatie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susținut. Există vindecare? Care e soluția?”, au fost întrebările adresate de o femeie Arhiepiscopul Tomisului.

„Poate exista și vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ți duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie pentru că ai un legământ. Soluția este să nu vă despărțiți. Vindecarea o da Dumnezeu”, a răspuns Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis printr-un comunicat de presă, în urma scandalului, că aprecierea unui abuz o face legea statului, iar ÎPS Teodosie a oferit „o soluţie strict duhovnicească”: „Aprecierea unui abuz sau a unei violențe o face legea statului, prin organele abilitate. Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a oferit o soluție strict duhovnicească. Dezavuăm interpretările pline de reproș care s-au stârnit pe seama sfaturilor solicitate și oferite cu bună credință”

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare