Înmormântare fără restricții în Teleorman, în memoria lui Șerif, ruda lui Decebal

Înmormântare fără restricții în Teleorman, în memoria lui Șerif, ruda lui Decebal

Sute de oameni s-au perindat în ultimele două zile la o adresă din municipiul Alexandria, pentru a-i aduce un omagiu celui care a fost Șerif, membru al clanului Decebal. În această perioadă, participanții la funeralii nu au respectat regulile din pandemie.

Astăzi, în reședința județului Teleorman a avut loc o mare înmormântare. Șerif, membru al unui clan local, a murit în urma unui infarct. O mare parte a activității și-o desfășura în Germania. Ca atare, rudele, foarte numeroase, dar și cei care i-au apreciat acțiunile, s-au dus să-și prezinte omagiile.

Îmormântarea lui Șerif

Cum? Fără distanțare, adesea fără măști, iar maneliști cunoscuți s-au dus să cânte de jale în amintirea mortului. Autoritățile, inclusiv mascații, au ajuns la fața locului, au supervizat evenimentul, dar au fost rezervați în a aplica sancțiuni.

Motivul? Se pare că numai rudele apropiate ale celui decedat sunt cel puțin 70, la care se adaugă și prietenii apropiați. Așa că, de principiu, li s-a spus să aibă grijă la respectarea normelor, iar amenzile s-au dat destul de timid.

Purtătorul de cuvânt al jandarmeriei teleormănene, Cristi Răduț, ne-a spus că participanților li s-a adus la cunoștință faptul că trebuie să respecte regulile.

Li s-a spus că trebuie să respecte legea, iar colegii mei au rămas în zonă pentru a verifica toate persoanele care nu respectă prevederile legii 55. Nu au fost înregistrate incidente, iar jandarmii vor rămâne în zonă pentru a continua verificările pentru identificarea tuturor persoanelor care nu respectă prevederile Legii 55/2020, privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 și luarea măsurilor care se impun.

Comisarul șef de poliție, Iulian Orbeșteanu, ne-a spus că numărul participanților e mare, pentru că familia celui decedat e mare, însă se fac eforturi pentru ca aceștia să respecte regulile.

Au fost date niște sancțiuni contravenționale. Dar sunt 70 numai rudele apropiate. Legea nu spune câți oameni pot merge după mort, dar să nu fie în grupuri mai mari de 6. Nu putem să aplicăm acum sancțiunile, dar urmează ca ulterior să aplicăm și sancțiuni pentru toți cei care nu respectă regulile. În acest moment, ar fi cam 100 de participanți, dar v-am zis, 70 sunt doar rudele lor, de gradul I.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.