vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMarcel Ciolacu: "România crește pe datorie"

Marcel Ciolacu: „România crește pe datorie”

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, susține că, din datele pe care le deține, situația economică a României este cu totul alta decât cea prezentată public de actualii guvernanți. El insistă că, în acest moment, „România crește pe datorie”.

Reacția lui Ciolacu a fost determinată de faptul că FMI prognozează o creștere economică substanțială în cazul României, lucru care l-a deranjat destul de mult pe liderul PSD. Acesta susține că, de fapt, situația de pe hârtie nu are nimic în comun cu aceea din realitate. Și nu este prima dată când îndatorarea externă constituie subiectul de atac al social-democraților la adresa Guvernului condus de Florin Cîțu.

Ciolacu susține faptul că mai mult de jumătate din PIB constituie datorie, nu creștere economică sănătoasă.

„Creșterea economică prognozată de FMI este doar pe hârtie și pentru camarila de dreapta! Pentru români este doar sărăcie!!! Prețurile la alimente și utilități au explodat, euro a ajuns la 5 lei, iar puterea de cumpărare a scăzut dramatic. Este o creștere economică pe hârtie – nu în portofelele oamenilor! Iar mai mult de jumătate din PIB înseamnă datorie. De fapt, așa-zisa creștere economică contabilă se resimte negativ în buzunarul cetățenilor și în conturile companiilor.

Când crești pe datorie și pe inflație, de fapt scazi. Scazi pentru că puterea ta de cumpărare scade. Oamenii nu pot fi mințiți cu statistici pentru că ei se confruntă zilnic cu creșterea prețurilor din magazine. În fapt, România va crește pe datorie, ceea ce înseamnă viitoare taxe mărite! În plus, românii vor fi tot mai apăsați de povara datoriilor pe care Guvernul îi obligă să le suporte.”, arată Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Criza economică ar fi îndatorat, din punctul de vedere al liderului PSD, pe fiecare român cu 8.000 de lei, la care se va adăuga în anul 2021 încă pe atât.

România crește pe datorie, iar asta înseamnă că ea se umflă contabil, dar de fapt, nu se dezvoltă economic și social!„, concluzionează social-democratul.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare