sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneParchetul European și-ar putea începe activitatea în vara acestui an

Parchetul European și-ar putea începe activitatea în vara acestui an

E o perioadă destul de lungă de timp de când se așteaptă ca Parchetul European să devină operațional. Procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, le-a propus comisarilor europeni să ia în calcul începerea activității de investigație din luna iunie a acestui an.

Parchetul European este, din punctul multora de vedere, una dintre instituțiile care ar putea face realmente diferența în materia aplicării legii pe întreg teritoriul Europeni. Iar faptul că procurorul șef al acestui parchet este Laura Codruța Kovesi constituie cumva o garanție a faptului că infracțiunile transfrontaliere, care afectează și Românie, vor fi mai bine documentate și pedepsite.

Tocmai de aceea, o veste bună este aceea că se pune deja problema începerii activităților de investigație și urmărire penală a Parchetului European de pe 1 iunie 2021. Laura Codruța Kovesi a transmis în acest sens o scrisoare comisarilor europeni, prin care anunță faptul că instituția se poate organiza și poate fi gata de funcționare până în vara acestui an.

Din nominalizările făcute până în prezent de statele membre participante, Colegiul EPPO a numit deja procurori europeni delegați în 10 state membre participante. Potrivit informațiilor disponibile în prezent, în celelalte state membre, procedurile de selecție sunt în curs”, se arată în scrisoarea Parchetului European.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare