vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneO firmă a depus acte false pentru obținerea indemnizației de sprijin în...

O firmă a depus acte false pentru obținerea indemnizației de sprijin în pandemie

Mai multe percheziții au avut loc ieri, 6 aprilie, la sediul unei societăți comerciale și la mai multe locuințe private pentru probarea unei infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Practic, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova și cei ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au cercetat cazul unei firme care a încercat accesarea fără drept a unor bani acordați de stat în pandemie, cu titlu de sprijin pentru firme care și-au întrerupt activitatea pe durata stării de alertă.

În afara sediului societății comerciale, polițiștii au descins și la domiciliile a 9 persoane din județul Prahova și 2 din București.

Până acum, cercetările arată că în perioada ianuarie-februarie 2021, persoanele percheziționate ar fi încheiat contracte fictive de drepturi de autor cu o societate comercială. Folosind aceste contracte fictive, acestea ar fi solicitat acordarea indemnizației de sprijin, pentru întreruperea activității, ca urmare a restricțiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Mai mult, acestea ar fi depus electronic documente, prin care atestau în mod fictiv obținerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activități de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată.

Potrivit rechizitoriului, fiecare solicitant ar fi întocmit și o declarație pe propria răspundere, cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obținerea de venituri din drepturi de autor și drepturi conexe și imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe durata stării de alertă.

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat este de aproximativ 53.000 de lei. Urmare a activităților desfășurate de polițiști, s-a împiedicat cauzarea unui prejudiciu suplimentar de aproximativ 49.000 de lei. Cercetările continuă în acest caz.

 

 

 

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare