sâmbătă, mai 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialCine e informatorul PSD din Ministerul Sănătății?

Cine e informatorul PSD din Ministerul Sănătății?

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că un înalt funcționar public, plătit cu 20.000 de lei, se ocupa strict cu transmiterea documentelor către PSD și că acesta se află încă în minister. Investigatoria a intrat în posesia unui document semnat de Vlad Voiculescu, care arată că au existat mai multe adrese din februarie și până în aprilie, prin care Voiculescu cerea lui Florin Cîțu demiterea secretarului general adjunct al ministerului, Dănuț Cristian Popa.

Dănuț Cristian Popa este un personaj cu adevărat interesant, care are în spate o veritabilă carieră de turnător. Potrivit Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, personajul a fost recrutat de vechea Securitate în 1982 pentru supravegherea operativă a unui cetățean străin, coleg de facultate. Numele său conspirativ era „Pană”.

Dar și mai interesant este faptul că Dănuț Cristian Popa este fost președinte al Consiliul de Administrație al Unifarm, afacere pe care Voiculescu a menționat-o în discursul său de final de mandat ca pe unul dintre cele mai mari tunuri ale acestei pandemii în România.

Potrivit declarației de avere din anul 2020, Popa câștiga 138.142 de lei de la Ministerul Sănătății, în calitatea sa de secretar general adjunct al instituției, dar și 82.788 lei de la Unifarm.

Declarație de avere Cristian Popa
Extras din declarația de avere a lui Dănuț Cristian Popa

În general, Popa a stat numai în posturi călduțe și bine plătite, iar prezența lui în Ministerul Sănătății a fost încă de la început ciudată. Acesta a ocupat în trecut funcția de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului și Sportului, șef de cabinet al președintelui CS Dinamo București și fost secretar general al Federației Române de Tir Sportiv.  Apoi, de la sport la sănătate n-a fost decât un pas.

Valeriu Nicolae, cel care și-a făcut un titlu din studierea CV-urilor personajelor care ne conduc a dezvăluit despre Dănuț Cristian Popa că acesta și-a făcut cursurile de înalt funcționar public în perioada în care era secretar general al Federației de Tir Sportiv. Culmea, după revenirea PSD-ului la putere, acesta ar fi ocupat pentru câteva zile funcția de funcționar public la Evidența Populației Pitești, după care a fost numit secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sportului.

În 2007-2008 este deja secretar general al federației de tir sportiv, așa că, preventiv, face și cursurile de înalt funcționar public, că nu se știe niciodată. Ocazia apare odată cu revenirea PSD-ului la putere, când omul devine pentru câteva zile funcționar public la Evidența Populației la Pitești, pentru a putea fi numit secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sporturilor, așa mârlănește, specific PSD-ului.
În numai doi ani, salariul lui se va dubla, apoi se va dubla din nou. Domnul Popa, turnătorul priceput la tir, medicină și stomatologie, va ajunge să câștige în 2017, numai de la stat, 230.630 de lei pe an sau 19.219 lei pe lună, cu peste 4.000 mai mult decât președintele României.„, a punctat Valeriu Nicolae într-o postare pe Facebook pe data de 17 februarie.

Despre informatorul PSD din Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu a spus că „ducea toate documentele care lui îi păreau interesante pentru partid – ordine de ministru, referate, orice fel de lucru care ar putea face Ministerul Sănătăţii sau pe mine personal atacabil în presă. Poate şi alte lucruri.

Și există o determinare a lui Voiculescu ca din luna februarie până în aprilie să obțină de la Florin Cîțu demiterea acestui secretar general adjunct. Documentul îl prezentăm aici:

Investigatoria exclusiv document MS
Solicitările repetate ale lui Voiculescu pentru demiterea lui Popa

Documentul care arată insistența lui Voiculescu de a obține demiterea secretarului general adjunct al Ministerului Sănătății, Dănuț Cristian Popa, dar și celelalte date care se potrivesc (nivelul de salarizare, statutul de înalt funcționar public) confirmă faptul că informatorul PSD din Ministerul Sănătății e nimeni altul decât acest personaj, deloc lipsit de culoare, cu trecut de turnător consacrat.

 

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

11 COMENTARII

    • Vă mulțumim mult pentru interes, înseamnă foarte mult pentru noi. Momentan, suntem o echipă mică, dar lucrăm ca pe viitor să putem implementa și un newsletter. Deocamdată, ne puteți urmări aici pe site sau pe Facebook. O zi minunată vă dorim!

  1. mizerie ! Personal ,am de ” lucru” la fel ,cu un personaj de la Rm Valcea , Catrinoiu Ionel ,informator sub acoperire ,de care securitatea nu se desparte . Parchetul Brezoi si Politia Calimanesti nu se pot ” desprinde ” de el !!! Omul este de zeci de ani in slujba SRI ,cu implicatii in privatizarea economii valcene !!! Rusine ,guvern aL Romaniei,indiferent,ca esti de azi sau de – acum 30 de ani ,, nu ati facut decat sa va aparati propriile interese . Presedintele Romaniei,DL Johannis,? TAce!!! Cum ar putea spune ceva ,probabil sustinerea Dlui politica sta in mana tot serviciilor secrete!! Da,tot omul de bun simt ,stie ca acum,mai sunt si oameni seriosi si capabili in serviciile secrete dar institutia SRI este ” capusata”!

  2. Nu mă surprinde acest lucru,în schimb mă bucur să constat faptul existenței speranței ca lucrurile să se schimbe cu ajutorul dumneavoastră și a echipei. Încet dar sigur adevărul să primordieze.

  3. […] Publicaţia Investigatoria a intrat în posesia unui document semnat de Vlad Voiculescu, care arată că au existat mai multe adrese, din februarie şi până în aprilie, prin care fostul ministru al Sănătăţii îi cerea premierului Florin Cîţu demiterea secretarului general adjunct al ministerului, Dănuţ Cristian Popa. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare